Meniu
Search
x

Video Primele imagini cu muniţie românească folosită de armata ucraineană împotriva ruşilor. Obuzele ar fi fabricate de Romarm în 2022

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 166, iar pe măsură ce conflictul se prelungeşte ucrainenii cer tot mai multe arme din partea Occidentului.

De Redactia Observator la 08.08.2022, 12:01

Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care monitorizează încă de la începutul războiului evoluţia armamentului din ambele tabere, a prezentat primele imagini cu armament trimis de România armatei ucrainene. Potrivit administratorilor acestui cont, în imagini sunt prezentate obuze de 122 milimetri fabricate în România de Romarm în 2022.

În clipul prezentat pe Twitter, pot fi văzuţi soldaţii ucraineni cum încarcă un astfel de obuz într-un obuzier autopropulsat 2S1 Gvozdika, dispozitiv care a intrat în uzul armatei ucrainene în 1972. De altfel, obuzierul autopropulsat 2S1 Gvozdika a făcut parte inclusiv din dotarea Armatei Române, fiind un model exportat în toate ţările fostului bloc sovietic. România deţine 6 astfel de obuziere, dar toate sunt scoase din uz încă din 2005.

Conform celor de la Romarm, obuzele de 122 de milimetri precum cele din imagini au un focos de 3,5 kilograme şi o greutate totală de 21,76 kilograme. Pot lovi ţinte aflate la maximum 15.290 de metri şi au o viteză la gura ţevii de 690 metri/secundă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Primele imagini cu muniţie românească folosită de armata ucraineană împotriva ruşilor. Obuzele ar fi fabricate de Romarm în 2022