Antena Meniu Search
x

Video Protestele cauzate de moartea Mahsei Amini ajung și în școlile din Iran. Adolescente care întrerup discursul unui oficial, virale pe rețelele de socializare

Un nou videoclip postat online pare să arate elevele care întrerup discursul unui membru al trupelor paramilitare Basij din Iran, după ce protestele antiguvernamentale recente s-au răspândit în toată țara. În imagini se poate vedea cum adolescentele își flutură vălul în aer și strigă "dispari, Basij" în fața celui care a fost trimis să le vorbească, notează CNN.

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 19:05

Protestele din Iran continuă - Profimedia

Trupele paramilitare Basij au ajutat forțele de securitate să combată protestele declanșate de moartea tinerei de 22 de ani.

Alte imagini apărute pe rețelele de socializare arată un bărbat strigând "moarte dictatorului", în timp ce un alt grup de fete se plimbă prin trafic în orașul Sanandaj din nord-vestul țării și o femeie în vârstă aplaudând în timp ce elevele care nu mai poartă vălul islamic cântă "libertate, libertate, libertate".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Într-un al clip videoclip viral, un profesor pare să amenințe elevele cu exmatricularea dacă nu-și acoperă capul, după ce au organizat un protest într-o curte de școală. În orașul Karaj, mai multe eleve au fost văzute țipând și fugind de un bărbat  despre care se crede că ar fi un membru al forțelor de securitate în haine civile.

Situația din Iran este extrem de tensionată

Tulburările din iran au fost declanșate de moartea lui Mahsa Amini, o femeie de 22 de ani care a ajuns în comă la câteva ore după ce a fost reținută de polițiști pe 13 septembrie în Teheran pentru încălcarea unei legi stricte care cerea femeilor să-și acopere părul cu un hijab sau o eșarfă. Tânăra a murit în spital trei zile mai târziu.

Liderul suprem, ayatollah Ali Khamenei, a rupt tăcerea asupra acestui subiect. El a acuzat SUA și Israelul, dușmanii "tradiționali" Iranului, de orchestrarea "revoltelor". De asemenea, el a sprijinit pe deplin forțele de securitate, care au fost acuzate de grupurile pentru drepturile omului că au ucis zeci de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Protestele cauzate de moartea Mahsei Amini ajung și în școlile din Iran. Adolescente care întrerup discursul unui oficial, virale pe rețelele de socializare