Antena Meniu Search
x

Un român care a păcălit statul irlandez, solicitând ilegal ajutoare anti-covid, a fost reținut

Un român de aproximativ 30 de ani a fost reținut în Irlanda, fiind acuzat că a păcălit statul irlandez cu 56.000 de euro solicitând ilegal ajutoare anti-covid.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.07.2020, 16:43

Românul a obținut ilegal în jur de 56.000 de lire sterline
Românul a fost ridicat de pe stradă de autoritățile irlandeze - Extra
  • Românul reținut are în jur 30 de ani.
  • Românul ar fi obținut ilegal aproximativ 56.000 de euro.

Autoritățile irlandeze oferă ajutoare sociale de câte 350 de euro pe săptămână celor ale căror joburi au fost afectate de pandemia de coronavirus.

Iar conform Extra, românul și-a dat seama că această variantă este o soluție foarte bună de făcut bani frumoși.

A folosit numerele de serviciu public personal ale unor români care nu mai lucrau în Irlanda, dar și cele ale unor colegi de serviciu pentru a solicita ajutoare în numele lor.

Astfel, românul a început să încaseze în fiecare săptămână câte 25 de ajutoare anti-covid.

Și a făcut așa până când a ajuns la circa 56.000 de euro. A fost momentul în care oamenii legii au intervenit și i-au stricat planurile.

Românul a fost ridicat din apropiere de adresa unde locuia în Dublin, iar oamenii legii au mai ridicat documente și notebook-uri folosite în valorificarea schemei de fraudare.

Autoritățile irlandeze au recunoscut că cel puțin 10% dintre solicitările pentru ajutor anti-covid au fost ilegale, iar până acum s-a reușit salvarea a aproximativ un milion de euro prin demascarea a circa 250 de persoane care au încercat să păcălească în acest mod statul irlandez. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un român care a păcălit statul irlandez, solicitând ilegal ajutoare anti-covid, a fost reținut