Antena Meniu Search
x

Româncă acuzată de crimă, în Italia. Georgeta și-ar fi ucis vecina, o tânără columbiană, cu o lovitură de cuțit

Georgeta Ghiulea Colesnicenco, o româncă de 47 de ani, a fost arestată în urmă cu patru zile, în Italia, fiind acuzată că a ucis o tânără columbiană, după o ceartă între vecini. Femeia se apară susținând că doar s-a apărat, iar instanța a dispus efectuarea unei expertize medicale.  

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.02.2021, 11:20

Georgeta Ghiulea Colesnicenco, o româncă de 47 de ani, a fost arestată în urmă cu patru zile, în Italia, fiind acuzată de crimă
Româncă acuzată de crimă, în Italia. Georgeta și-ar fi ucis vecina, o tânără columbiană, cu o lovitură de cuțit - lasicilia.it / Facebook
  • Românca susţine că a acţionat în legitimă apărare, după ce a fost atacată în propria casă de trei persoane, printre care şi victima.

Andrea Filippo Castronuovo, judecătorul de instrucție din Catania, a dispus efectuarea unei expertize medicale în cazul Georgetei Ghiulea Colesnicenco.

Românca de 47 de ani, care a înjunghiat-o mortal pe Sandra Milena Garcia Rios, o columbiană de 42 de ani, susţine că a acţionat în legitimă apărare, după ce ar fi fost atacată în propria casă de trei persoane, printre care şi victima.

Drept urmare, astăzi, medicul Cataldo Raffino va trebui să stabilească dacă, într-adevăr, afirmaţiile româncei, potrivit cărora a fost lovită cu pumni, fiindu-i provocate răni la gât, sunt susținute de probe.

Potrivit publicației lasiciliaweb.it, Georgeta ar fi raportat aceste răni, înainte de a fi dusă la închisoarea Pagliarelli din Palermo, unde este reținută. 

Avocatul româncei, Pietro Ivan Maravigna, ceruse judecătorului de instrucție să dispună efectuarea unei expertize medicale asupra clientei sale, pentru a "constata existența unor astfel de leziuni raportate" şi pentru a "clarifica dacă au fost răni auto-provocate sau dacă a fost victima unui atac".

Deşi procurorul ceruse respingerea cererii, judecătorul de instrucție a considerat "pertinent" și "relevant" să se "constate circumstanțele infracțiunii și să verifice existența acesteia".

Românca şi-ar fi înjunghiat mortal vecina, deranjată de prea mult zgomot 

În dimineaţa zilei de 4 februarie, o femeie în vârstă de 42 de ani, din Columbia, a fost înjunghiată în abdomen de o româncă de 47 ani, după o ceartă între vecini, scrie publicaţia lasicilia.it.

Atacul a avut loc la ultimul etaj al unui imobil din Viale Mario Rapisardi, în Catania, acolo unde poliţiştii au intervenit după ce au fost alertaţi la 112.

Din cauza rănilor grave, columbiana a murit la Spitalul Garibaldi din Catania, iar românca a fost arestată pentru crimă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oamenii legii au făcut o reconstituire a incidentului, după ce l-au audiat pe fratele victimei, care locuiește în aceeaşi clădire.

Bărbatul a declarat că sora lui i-a făcut o vizită, pentru a petrece seara cu niște prieteni. La un moment dat, românca ar fi început să bată cu pumnii în perete, deranjată de prea mult zgomot.

Atunci, el și sora lui au mers la ușa vecinei, pentru a clarifica problema.

Drept răspuns, femeia de 47 de ani i-ar fi atacat pe cei doi.

În casa româncei, polițiștii au găsit ulterior, și confiscat, hainele pe care le-a purtat în timpul atacului, dar și cuțitul, care ar fi fost spălate și apoi așezate în chiuveta din bucătărie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Româncă acuzată de crimă, în Italia. Georgeta și-ar fi ucis vecina, o tânără columbiană, cu o lovitură de cuțit