Antena Meniu Search
x

Românul care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona, iertat de o treime din pedeapsă

Românul care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona, iertat de o treime din pedeapsă. Andrei Filip, 22 de ani, n-a avut milă nici de mama lui, nici de soră, iar după crime a încercat să scape de cadavre în cel mai crud mod cu putinţă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 18.07.2019, 11:09

Andrei Filip şi-a ucis mama şi sora
Românul care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona, iertat de o treime din pedeapsă - Observator.tv

Românul care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona, iertat de o treime din pedeapsă. Andrei Filip, 22 de ani, n-a avut milă nici de mama lui, nici de soră, iar după crime a încercat să scape de cadavre în cel mai crud mod cu putinţă.

Pe 13 februarie 2016, Andrei s-a certat cu mama sa, Mirela Bălan, 40 de ani, și a ucis-o, apoi a ucis-o și pe micuța Elena Larisa, 11 ani, sora sa vitregă, după care le-a tranșat, cu ajutorul logodnicei sale. Bucățile le-a pus în trei genți mari și le-a aruncat una câte una în râul Adige, făcând trei drumuri.

"Am tăiat capul mamei mele și mi-am strangulat sora. Apoi am retras 200 de euro cu cardul mamei.", a mărturisit Andrei, fără nicio urmă de regret, când a fost arestat.

Impulsul criminal a apărut pe timpul uneia dintre certurile aprinse dintre tânăr și mamă. Mirela, îngrijitoare foarte cunoscută în localitatea în care trăia de 10 ani, voia ca fiul, un lucrător ocazional ce venise în Italia în urmă cu trei ani, să plece. Băiatul de 20 de ani trăia în casă împreună cu mama și micuța Larisa, însă relația cu prima era tensionată deja de mai mult timp.

Pe acelaşi subiect

Tânărul lucra în mod ocazional ca zilier și deseori cerea bani mamei, care însă se săturase de această situație. În plus, băiatul dorea să se stabilească în casa mamei împreună cu iubita sa, fără însă a primi acceptul din partea femeii.

După unul dintre nenumăratele reproșuri, Filip a reacționat înjunghiind-o în gât. Apoi a coborât la etajul de dedesubt, unde era sora vitregă care, auzind țipetele, a întrebat ce i s-a întâmplat mamei. Fratele i-a cerut să urce la etaj. Și acolo a strangulat-o pentru a nu exista martori. La scurt timp după s-a dus să retragă 200 de euro cu cardul mamei, a încercat de trei ori, dar nu a reușit să obțină mai mult fiindcă depășise pragul zilnic.

Odată întors acasă, a secționat cu meticulozitate cadavrele introducându-le în trei genți pe care apoi le-a aruncat în Adige. Apoi s-a întors în locuință și a șters sângele folosind o cârpă și o găleată. Ca mărturie a sângelui său rece, investigatorii subliniază că Filip a avut timp și să inducă în eroare anchetele și să facă să se creadă că mama și-a luat viața. I-a luat poșeta și a aruncat-o într-un alt loc de lângă râu, același depistat de câinii de urmă.

La 28 martie 2017, Andrei a fost condamnat la închisoare pe viață, iar în februarie 2018, Curtea de Apel din Veneția i-a redus sentința la 30 de ani de închisoare. Cu toate acestea, după cum a raportat Verona Sera, citat de Gazeta Românească, a fost acordată o nouă reducere penală tânărului român, de data aceasta perioada de detenție a fost redusă la 20 de ani: ”Curtea Supremă ar fi anulat circumstanța agravantă”, a declarat avocatul ucigașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Românul care şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona, iertat de o treime din pedeapsă