Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să obţină retragerea totală a forţelor NATO din România şi Bulgaria. Întâlnire crucială Lavrov-Blinken

Rusia caută să obţină plecarea forţelor NATO din România şi Bulgaria, ca parte a propunerilor sale de securitate, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:48

Vezi și

Garanțiile de securitate pe care Rusia vrea să le obţină de la Occident includ prevederi ca forțele NATO să părăsească România și Bulgaria, a declarat vineri Ministerul de Externe rus. Moscova a cerut garanții scrise obligatorii de la NATO că alianţa își va opri expansiunea și va reveni la formatul din 1997.

Răspunzând la o întrebare despre ce ar însemna asta pentru Bulgaria și România, care au aderat la NATO după 1997, ministerul rus a spus că Rusia dorește ca toate trupele, armele și alte echipamente militare străine să fie retrase din acele țări.

"Unul dintre elementele de bază ale iniţiativelor noastre este formulat în mod special foarte clar şi nu permite alte interpretări. Este vorba de retragerea forţelor străine, tehnicii şi armamentelor, precum şi de alţi paşi în scopul revenirii la configuraţia care era în 1997 pe teritoriul ţărilor care nu erau membre NATO la acea dată. Printre acestea se numără şi Bulgaria şi România", a menţionat MAE rus.

Astăzi are loc o întâlnire crucială la Geneva între şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi şeful diplomaţiei americane Antony Blinken.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea să obţină retragerea totală a forţelor NATO din România şi Bulgaria. Întâlnire crucială Lavrov-Blinken