Antena Meniu Search
x

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat. Aflat la mii de km departe de casă, şoferul rămas fără camion nu avea cum să se mai întoarcă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 18.01.2020, 19:17

Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat. Aflat la mii de km departe de casă, şoferul rămas fără camion nu avea cum să se mai întoarcă.

Un şofer iranian care de 27 de ani străbate zeci de mii de km între ţara lui şi Europa de Vest, cu mărfuri, a rămas la începutul lunii decembrie a anului trecut blocat în Polonia. Vechiul lui camion iranian s-a defectat şi nu a mai putut fi reparat. 

Farid Kazemi nu ştia cum se va întoarce acasă. A avut o surpriză de proporţii. O organizaţie a şoferilor polonezi de camion a iniţiat o strângere de fonduri şi în mai puţin de o lună s-au adunat bani pentru un camion nou şi o semiremorcă.

Un șofer polonez, Tomasz Doniec, l-a găzduit la el acasă în tot acest timp pe Farid. Tot el a ajutat la organizarea campaniei de strângere de fonduri. 

Pe acelaşi subiect

Șoferul iranian a reacționat foarte emoționat când și-a văzut noul camion: "L-a sărutat. Serios, a venit la mașină și a sărutat-o, având lacrimi în ochi.", a declarat Bartek Soltys, co-organizator al colectei.

Procesul de cumpărare nu a fost ușor. Farid a avut nevoie de acte din Iran, ca să ştie exact cu ce fel de maşină se poate întoarce acasă.

"Nici măcar nu avea încălzire în mașina veche. Când era frig, el îşi punea două jachete, mănuși, o căciulă și conducea aşa", a spus Tomasz Doniec.

"Pentru cei dragi mie, ceea ce s-a întâmplat după ce camionul meu s-a stricat a fost un miracol. Soția mea spune că oamenii pe care i-am cunoscut în Polonia sunt îngeri. M-au ajutat în cel mai dificil moment. Am fost singur aici, nu aveam bani pentru a repara camionul.", a spus Farid Kazemi.

Noul său camion va fi ușor de recunoscut, prin grafica plasată deasupra parbrizului. Afișează steagurile Poloniei și Iranului unite printr-o inimă de aur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Sute de şoferi au strâns bani şi i-au cumpărat un camion nou unui coleg al cărui TIR s-a defectat