Antena Meniu Search
x

Foto Trei imigranţi au supravieţuit unei călătorii de 11 zile, aşezaţi pe cârma unui petrolier care a călătorit din Nigeria în Spania

Trei imigranţi au fost găsiți așezați pe cârma unui petrolier, după ce acesta a încheiat o călătorie de 11 zile din Nigeria, spun autoritățile spaniole, relatează BBC. O fotografie distribuită de paza de coastă îi arată pe bărbați așezați pe cârmă, cu picioarele la mai puțin de un metru de apă.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 15:31

Trei pasageri clandestini, găsiţi aşezaţi pe cârma unei nave care a călătorit din Nigeria în Spania
Trei pasageri clandestini, găsiţi aşezaţi pe cârma unei nave care a călătorit din Nigeria în Spania - Salvamento Maritimo

Pasagerii au fost transportați la spital la destinația tancului din Gran Canaria și tratați pentru deshidratare moderată.

Nu este clar dacă au petrecut toată călătoria urcaţi pe cârma navei. 

Althini II, sub pavilion maltez, a sosit în Las Palmas, Gran Canaria, din cel mai mare oraș al Nigeria, Lagos - o călătorie de peste 2.700 de mile marine - conform datelor culese de site-urile de urmărire maritimă.

Bărbații au fost consultaţi de medici la docul unde au fost găsiți și au fost transportați la spital la scurt timp după, a anunțat agenția spaniolă de presă EFE.

Pe acelaşi subiect

Nu este prima dată când pasagerii clandestini sunt găsiți pe cârme

Nu este prima dată când pasagerii clandestini sunt găsiți pe cârme, care se găsesc sub nave și sunt folosite pentru conducere.

Un băiat de 14 ani, care a călătorit și de la Lagos la Gran Canaria în 2020, a declarat pentru ziarul El Pais că a petrecut întreaga călătorie de 15 zile pe cârma unei uriașe cisternă de combustibil. A fost internat la sosire, după ce a supraviețuit cu apă sărată și a dormit pe rând într-o gaură deasupra cârmei cu ceilalți bărbați cu care călătorea.

„Am fost foarte slabi. Nu mi-am imaginat niciodată că ar putea fi atât de greu”, a declarat băiatul.

Într-un alt incident din același an, patru bărbați au fost găsiți pe cârma unui petrolier norvegian, după ce acesta a călătorit de la Lagos la Las Palmas. Rapoartele de la acea vreme arătau că bărbații s-au ascuns într-o cameră din spatele cârmei în timpul celor 10 zile petrecute pe mare.

Numărul de migranți care traversează cu ambarcațiuni din Africa de Vest către Insulele Canare deținute de spanioli a crescut semnificativ în ultimii ani.

Călătoriile sunt lungi, periculoase și mortale. În 2021, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a ONU a înregistrat 1.532 de decese pe traseu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei imigranţi au supravieţuit unei călătorii de 11 zile, aşezaţi pe cârma unui petrolier care a călătorit din Nigeria în Spania