Antena Meniu Search
x

Ucraina a confiscat aproape toată averea oligarhului rus Mihail Fridman, estimată la 12,9 miliarde $: "Nu am din ce trăi"

Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ale oligarhului rus Mihail Fridman, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut luni de procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

de Redactia Observator

la 18.05.2022, 12:24

Ucraina a confiscat aproape toată averea oligarhului rus Mihail Fridman
Ucraina a confiscat aproape toată averea oligarhului rus Mihail Fridman - Profimedia Images

Venediktova a scris pe Facebook că activele respective sunt titluri la companii cipriote care sunt păstrate în Ucraina.

Oligarhul rus de origine evreiască Mihail Fridman a fost sancţionat de Uniunea Europeană în cadrul răspunsului UE la invazia militară rusă în Ucraina.

Născut în Ucraina şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, Fridman a negat orice legături financiare sau politice cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Invazia rusă în Ucraina, lansată pe 24 februarie, a scos în evidenţă presupuse legături ale evreilor ruşi bogaţi, precum Roman Abramovici, cu liderul de la Kremlin. 

Fridman se plângea că nu poate trăi cu 2.500 de lire pe lună

Mihail Fridman declara, în luna martie, că din cauza sancțiunilor trăiește “în arest la domiciliu”. Oligarhul s-a plâns că suma de 2.500 de lire sterline care i-ar fi alocată nu îi poate susține stilul de viață, scrie Business Insider. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Ucraina a confiscat aproape toată averea oligarhului rus Mihail Fridman, estimată la 12,9 miliarde $: "Nu am din ce trăi"