Antena Meniu Search
x

Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit”

„Sunt îndrăgostit”. Aşa şi-a încheiat Riccardo Ceccobelli, un preot din eparhia Todi, din centrul Italiei, slujba cerându-i superiorului său la final să îi pună sutana într-un cui.

de Monica Palade

la 14.04.2021, 18:22

Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit” - Twitter

„Inima mea este îndrăgostită, deşi nu am avut niciodată posibilitatea să trădez promisiunile pe care le-am făcut. Vreau să încerc să îmi trăiesc această dragoste”, i-a mărturisit Riccardo superiorului său, episcopul Gualtiero Sigismondi.

Preotul a cărui poveste a fost relatată pe larg de presa din Italia a fost suspendat din serviciul său şi s-au început formalitățile pentru a-l întoarce la statutul de laic, potrivit aceleiași surse. "Toată recunoștința mea față de Don Riccardo pentru serviciul prestat până acum. Și, în primul rând, îi trimit cele mai sincere gânduri pentru ca această alegere, făcută în deplină libertate așa cum mi-a spus el însuși, să-i asigure pace și seninătate" a declarat Sigismondi.

A renunţat din respect pentru Biserică

Riccardo Ceccobelli a dat asigurări că alegerea făcută a fost extrem de dificilă pentru că el iubeşte şi respectă Biserica. „Nu pot continua să fiu consecvent, transparent şi corect cu ea, aşa cum am fost mereu până acum”, a spus el.

Aceste „mărturisiri” au fost făcute în faţa credincioşilor şi în prezenţa episcopului, după liturghia de duminică. Potrivit Corriere della Sera „toată lumea știa” din acest mic oraș, de lângă Perugia, „informațiile circulau, Don Riccardo fusese văzut cu o femeie”. Niciun cuvânt, însă, în mass-media sau în comunicatul de presă al eparhiei cu privire la identitatea femeii pentru care Don Riccardo a renunţat la sutană.

Presa a aflat, însă, că Riccardo Ceccobelli, 42 e ani, este îndrăgostit de Laura, o vecină de a lui, de 26 e ani, de profesie infirmieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit”