Antena Meniu Search
x

Un român a băgat în spital patru polițiști, în Italia: "Am buzele umflate și despicate. Era sălbatic, un pachet de nervi"

O operațiune a poliției ce viza o extorcare s-a transformat într-o adevărată luptă de stradă, în urma căreia patru agenți au ajuns la spital. Bătăușul, un tânăr român de 21 de ani, a fost într-un final imobilizat și arestat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.04.2021, 16:56

Un român a băgat în spital patru polițiști, în Italia: Am buzele umflate și despicate. Era sălbatic, un pachet de nervi - adnkronos.com / Centro Pagina / La Stampa

S-a întâmplat luni, în stația de tren Minturno, aflată în provincia Latina, regiunea Lazio, Italia. Patru polițiști au intervenit, după ce au primit o informație că trei români urmau să pună în aplicare o extorcare. 

Înainte să-i prindă în flagrant, doi dintre infractori au fugit, în timp ce al treilea, un tânăr de 21 de ani, plin de furie, i-a atacat pe cei patru agenți, băgându-i în spital.

Andrea Cecchini, secretar general al Italia Celere - sindicatul polițiștilor din Peninsulă - a povestit pentru publicația adnkronos.com filmul agresiunii. 

"Doi au reușit să fugă, în timp ce al treilea, extrem de furios, a început să lovească polițiștii. În altercație a fost implicată și o a cincea persoană, un profesor care se afla în același tren și care a fost rănit de tânăr. Cum să răspunzi celor care folosesc violența împotriva forțelor de ordine? Cu siguranță cu forță, cu forța care ne-a fost recunoscută, dar pe care nu ni se permite să o folosim, cu justificarea apărării legitime. Trebuie să mulțumim politicii și instituțiilor pentru că patru polițiști au ajuns la spital​.

Pe acelaşi subiect

Este oare o situație normală? Dacă ar fi avut pistol cu electroşocuri, colegii l-ar fi arestat imediat. Din păcate, iată, avem patru răniți", a declarat Andrea Cecchini.

Un poliţist a avut nevoie de 5 copci: "La 57 de ani, când te confrunți cu un băiat de 21 de ani, situația se complică"

Emilio Maddaloni, unul dintre cei 4 polițiști atacați în gara Monturno, a mărturisit pentru Adnkronos că s-a ales cu buzele umflate şi despicate, după ce românul l-a lovit cu pumnul.

"Nu sunt într-o formă prea bună, am buzele despicate și foarte umflate după ce am primit un pumn, dar, în general sunt destul de bine. Un alt coleg este mai grav, a avut nevoie de 5 copci, în urma rănilor suferite. Românul era într-adevăr foarte bine făcut, din punct de vedere fizic. Un pachet de nervi, era greu să-l oprești", spune Maddaloni.

Într-un final, agenții au reușit să-l imobilizeze pe român.

"Dintre cei trei, tânăr a fost cel mai sălbatic. Dar am reușit, într-un final, să-l apucăm de mâini și picioare și să-l blocăm. Nu folosim tehnicile poliției americane, nu avem tasere sau altceva. Bineînțeles, la 57 de ani, când te confrunți cu un băiat de 21 de ani, tânăr și în formă, situația se complică", a conchis polițistul italian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un român a băgat în spital patru polițiști, în Italia: "Am buzele umflate și despicate. Era sălbatic, un pachet de nervi"