Antena Meniu Search
x

Zâmbitori și plini de speranță: Ultima fotografie de grup a copiilor ucişi în masacrul din Texas. Mărturia terifiantă a unui coleg

Durerea cauzată de masacrul din Texas continuă să aibă ecou. A apărut ultima fotografie de grup a copiilor clasei a patra de la școala elementară Robb, o parte dintre ei fiind ucişi în timpul atacului armat. Imaginea durerii arată amploarea tragediei care a lovit mica comunitate texană.

de Redactia Observator

la 26.05.2022, 14:42

Zâmbitori și plini de speranță: Ultima fotografie de grup a copiilor ucişi în masacrul din Texas
Zâmbitori și plini de speranță: Ultima fotografie de grup a copiilor ucişi în masacrul din Texas - Daily Mail; Profimedia

Copiii au fost surprinşi zâmbind și plini de speranță într-o fotografie de grup făcută la școala din Uvalde, Texas, la începutul acestui an universitar. Până acum, DailyMail.com a reușit să identifice 11 dintre cei 17 copii prezentați în imagine ca fiind victime ale tragediei. Ei sunt Eliahana Cruz Torres, 10 ani; Lexi Rubio, 10 ani; Annabelle Guadalupe Rodriguez, 10 ani; Maite Yuleana; Xavier Lopez, 10 ani; Rojelio Torres, 10 ani, Uziyah Garcia, 8 ani; Jayce Carmelo Luevanos, 10 ani; Jacklyn Cazares, 10 ani; Layla Salazar, 10 ani și Jose Flores, 10 ani. Profesorul cu care sunt fotografiați stând în picioare nu a fost ucis. 

Mărturia sfâșietoare a unui băieţel care a supravieţuit

19 copii au fost uciși marți și doi dintre profesorii lor, după ce un tânăr înarmat de 18 ani, Salvador Ramos, a deschis focul în interiorul şcolii. Cumpărase pușca legal cu o săptămână înainte, la scurt timp după ce a avut vârsta legală. 

Un elev de clasa a patra care a supraviețuit crimelor în masă și-a amintit de momentul îngrozitor în care bărbatul înarmat a intrat în sala de clasă și le-a spus copiilor ''este timpul să muriţi''. ''Când am auzit împușcăturile prin ușă, i-am spus prietenului meu să se ascundă sub ceva, ca să nu ne găsească. M-am ascuns cu greu. Și îi spuneam prietenului meu să nu vorbească pentru că o să ne audă''. 

Pe acelaşi subiect

Băiețelul și alți patru s-au ascuns sub o masă acoperită cu pânză, în timp ce Ramos a deschis focul în sala de clasă. Alți șaptesprezece copii au fost răniți. Autoritățile spun că nu este clar de ce adolescentul a vizat școala. 

Elevul de clasa a patra susține că Ramos a intrat în sala de clasă după ce a tras spre o altă ușă a școlii. El și alți patru s-au adăpostit sub o masă, despre care unii experți spun că le-a salvat viața, având în vedere că i-a ferit de ochii tânărului. Băiatul a declarat că au rămas ascunși până când focurile au încetat, dar a adăugat şi faptul că profesorii săi, Irma Garcia, 46 de ani, și Eva Mireles, 44 de ani, s-au sacrificat pentru a-și proteja elevii: ''Au sărit în fața colegilor mei să ajute. Să-i salveze''.

Atacatorul din Texas a anunţat pe Facebook că urmează să producă un masacru

Tânărul nu avea antecedente penale sau boli psihice cunoscute, dar a fost descris de prieteni, familie și colegi ca fiind un băiat singuratic, care abandonase școala, care a fost agresat și care la rândul lui era agresiv, notează Daily Mail

Salvador Ramos, de 18 ani, a publicat succesiv un mesaj, avertizând că va deschide focul asupra bunicii sale, apoi altul în care preciza că a făcut-o. "Al treilea mesaj, fără îndoială cu mai puţin de 15 minute înainte de a sosi la şcoală, spunea: Voi deschide focul într-o şcoală primară'', a precizat guvernatorul într-o conferinţă de presă. Se pare că respectivele ameninţări au fost depistate abia după comiterea masacrului. 

Joe Biden anunţă că va merge în Texas

Preşedintele SUA Joe Biden va merge în Texas. "Jill şi cu mine vom merge în Texas în următoarele zile pentru a întâlni cu familiile şi pentru a le spune că avem o idee, doar o idee, despre durerea lor şi, sperăm, să aducem puţin sprijin unei comunităţi aflate în stare de şoc, îndoliate", a indicat de la Casa Albă liderul democrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Zâmbitori și plini de speranță: Ultima fotografie de grup a copiilor ucişi în masacrul din Texas. Mărturia terifiantă a unui coleg