Antena Meniu Search
x

Video O cursă aeriană Hurghada - Craiova a decolat cu întârziere de o oră din cauza unor scurgeri de combustibil

O cursă TAROM care venea din Egipt spre România a fost amânată mai bine de o oră, din cauza unei scurgeri masive de combustibil din rezervor, care a fost observată chiar înainte de deolcare.

de Mihaela Uretu

la 13.05.2021, 15:10

Vezi și
  • Imagini şi informaţii trimise pe Fii Observator

Un avion Boeing 737 al companiei aeriene TAROM cu direcţia Hurghada - Craiova a plecat cu o întărziere de mai bine de o oră după ce aeronava a avut pierderi de kerosen. Incidentul aviatic a fost înregistrat chiar pe Aeroportul Internaţional din Hurghada.

Este vorba despre zborul cu numărul 5306, care avea 180 de pasageri la bord. Chiar înainte de decolare, angajaţii care alimentau aeronava cu combustibili au observat că din avion curge kerosen.

Mai mulţi pasageri au văzut balta de combustibil de pe pistă şi au trimis imaginile pe Fii Observator. 

Kerosenul este extrem de inflamabil

Pe acelaşi subiect

Zborul a fost reluat după mai bine de o oră din cauza unei situații extrem de periculoase care ar fi putut avea urmări grave dacă echipele tehnice nu ar fi intervenit la timp. Kerosenul este extrem de inflamabil pentru că are o cifră octanică mult mai mare decât benzina. 

"Cu scuzele de rigoare, în timpul alimentării cu combustibil s-a format o presiune puţin mai mare în rezervorul din partea dreaptă. Această presiune a declanşat eliberarea unei valve de protecţie, motiv pentru care, în decurs de vreo cinci minute a curs puţin combustibil. Totul s-a sfârşit când această presiune a scăzut. Totul este în regulă cu avionul. Văzând această scurgere, autorităţile aeroportuare ne ţin aici până vor primi de la Bucureşti actele necesare pentru a putea face toate formele de rigoare şi vom putea pleca când vom avea această aprobare. Vă mulţumesc pentru înţelegere!" , i-a informat căpitanul aeronavei cu puţin timp înainte de decolare. 

Primul zbor direct între Craiova şi staţiune Hurghada din Egipt a fost efectuat pe  1 aprilie 2021. 

- material realizat cu informaţii primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » O cursă aeriană Hurghada - Craiova a decolat cu întârziere de o oră din cauza unor scurgeri de combustibil