Antena Meniu Search
x

0 cazuri de contaminare locală cu coronavirus, în China

China a raportat zero cazuri de contaminare locală cu coronavirus, o premieră de la izbucnirea epidemiei. Deși 34 de persoane au fost diagnosticate în ultima zi, acestea sunt toate cazuri importante.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.03.2020, 10:21

0 cazuri de contaminare locală cu coronavirus, în China
Zero cazuri de răspândire comunitară a noului coronavirus, în China, o premieră de la izbucnirea epidemiei - Profimedia Images

China a raportat zero cazuri de contaminare locală cu coronavirus, o premieră de la izbucnirea epidemiei. Cele 34 de persoane diagnosticate în ultima zi cu Covid-19 sunt toate venite din afara granițelor, scrie news.ro, care citează AFP.

Chiar și în aceste condiții, numărul de cazuri raportate în ultimele 24 de ore - doar persoane sosite din afara teritoriului Chinei, în număr de 34 - reprezintă un record. Potrivit news.ro, este vorba despre chinezi care se reîntorc în țară și au fost infectați cu noul coronavirus.

Noile cazuri importate au fost înregistrate la Beijing (21), în provincia Guangdong (9), la Shanghai (2) şi în provinciile Heilongjiang (nord-est, 1 caz) şi Zhejiang (est, 1 caz).

Pentru a evita ca aceste persoane să răspândească boala, autorităţile au impus carantina tuturor celor care sosesc pe teritoriul chinez. 

La Beijing, oamenii au fost plasaţi în carantină în hoteluri. Cei care sunt singuri, cu vârsta de peste 70 de ani, minorii şi femeile însărcinate pot rămâne la domiciliu.

Răspândirea comunitară, stopată în China

În raport cu situaţia de la mijlocul lunii februarie, atunci când noile contaminări de ordinul miilor erau anunţate zilnic, infectarea a fost practic stopată în ţară.       

China a înregistrat în total 80.928 de cazuri de coronavirus, dintre care 70.420 de persoane s-au vindecat deja (87% dintre pacienți). În acest moment mai sunt 7.263 de cazuri active, dintre care doar 2.274 în stare gravă sau critică.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, în cursul zilei de joi, opt noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total fiind de 3.245. 

Italia este ameninţată să depăşească acest număr, ea înregistrând miercuri seară 2.978 de decese, dintre care 475 într-o singură zi.             

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 0 cazuri de contaminare locală cu coronavirus, în China