Antena Meniu Search
x

20 lucruri foarte inteligente pe care trebuie să le faci pentru cariera ta până la 30 de ani

Fiecare persoană mai tânără de 30 de ani trebuie să știe câteva lucruri care o vor ajuta enorm în cariera sa. În plus, chiar dacă a împlinit 30 de ani, ar putea să nu fie, totuși, prea târziu.

Fiecare persoană mai tânără de 30 de ani trebuie să știe câteva lucruri care o vor ajuta enorm în cariera sa. În plus, chiar dacă a împlinit 30 de ani, ar putea să nu fie, totuși, prea târziu.

Pentru mulți dintre noi, anii 20 ai vieții noastre sunt aceia în care te distrezi, experimentezi lucruri noi și nu te gândești la viitor sau la întemeierea unei familii. Pentru alții, însă, acești ani sunt perfecți pentru a pune bazele unei cariere strălucite, într-un domeniu de activitate care se transformă, încetul cu încetul, într-o adevărată pasiune.

Publicația theeverygirl.com a apelat la o serie de experți în carieră și le-a solicitat o opinie despre cele mai importante lucruri pe care oricine ar trebui să le facă până la 30 de ani. Iată ce au răspuns experții, conform sursei citate, și cum arată lista cu cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci chiar acum:

În domeniul relațiilor cu alte persoane:

      1. Participă la cât mai multe evenimente posibile. Renunță la o parte din timpul petrecut pe rețelele de socializare și întâlnește-te cu oamenii față în față.

      2. Stabilește scopuri clare. Înainte de a participa la un eveniment, stabilește cu claritate care este scopul pentru care te-ai înscris la evenimentul respectiv. Vrei să cunoști cât mai mulți oameni sau vrei să întâlnești pe cineva anume?

      3. Comandă un set de cărți de vizită. Nimeni nu-ți va nota numărul de telefon în agenda smartphone-ului său, însă o carte de vizită va primi cu siguranță. Schimbul de cărți de vizită reprezintă un mod simplu și elegant de a deschide ușa unei posibile colaborări între două persoane.

      4. Găsește cel mai bun răspuns la întrebarea „Cu ce te ocupi?”, astfel încât să stimulezi conversația și să porți discuția în direcția în care dorești.

      5. Nu suspenda relațiile proaspăt formate. După fiecare astfel de întâlnire, ia legătura pe LinkedIn și alte rețele sociale cu persoanele cu care ai făcut cunoștință.

În căutarea unui loc de muncă:

       1. Atenție la postările de pe rețelele de socializare. Mulți angajatori urmăresc potențialii angajați pe Facebook, înainte de a-i angaja. Limbajul folosit și fotografiile postate pot cântări mult în luarea deciziei.

      2. Creează o extensie la CV. Notarea activităților extracurriculare pe o foaie de hârtie nu mai este suficientă. În schimb, postarea pe Facebook a unor fotografii sau filmulețe în care practici un sport sau lucrezi cu voluntarii poate fi de mare folos.

      3. Nu negocia cu o singură companie. Atunci când cauți un anumit job, negociază și cu alte companii și lasă-le să afle lucrul acesta. Potențialii angajatori vor deveni mai interesați de tine, iar oferta lor va fi mult mai atractivă. Piața locurilor de muncă este de partea ta în acest moment, iar România se află pe un trend economic pozitiv, conform economica.net.

      4. Nu demisiona dintr-o anumită companie înainte să-ți găsești un alt loc de muncă. Întotdeauna vei negocia mai bine salariul și beneficiile dacă ești angajat în altă parte decât dacă vii de acasă, fără să ai un job în acel moment.

      5. Mergi la interviuri înarmat cu întrebări. Un angajat implicat are curiozități, iar intervievarea (cu multă discreție și politețe, de altfel) a angajatorului te plasează pe picior de egalitate cu acesta.

      6. Învață arta strângerii mâinii. Atunci când dai mâna cu o altă persoană, strângerea de mână trebuie să fie fermă și însoțită de contactul vizual.

În construirea abilităților:

     1. Participă la diferite cursuri de formare profesională sau la diferite traininguri gratuite (sau platite, în funcție de bugetul tău).

     2. Învață să mănânci conform codului bunelor maniere. Multe întâlniri importante au loc la restaurant.

     3. Fii voluntar. În special în timpul facultății. Vei cunoaște, astfel, foarte mulți oameni interesanți, care te-ar putea ajuta în viitor.

     4. Investește în cultura ta și citește cât mai multe cărți posibil.

La locul de muncă:

    1. Ferește-te de bârfe și comploturi de birou, în special în primele șase luni de la angajare. Cel mai rău lucru în această perioadă este să devii asociat și complice cu un angajat care a intrat în dizgrație și este pe punctul de a pleca.

    2. Nu-ți critica șeful și poartă-te cu el într-un mod relaxat.

    3. Stabilește relații cu persoane sus-puse din compania ta. Nu-ți fie teamă de ele, ci abordează-le într-un mod inteligent, în special în timpul reuniunilor informale.

    4. Nu vorbi despre lucrurile la care nu te pricepi.

    5. Atunci când greșești, spune-i acest lucru șefului tău, înainte să afle de la alții.

Foto: shutterstock.com/pan_kung

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » 20 lucruri foarte inteligente pe care trebuie să le faci pentru cariera ta până la 30 de ani