Antena Meniu Search
x

2016: pentru unii bun, pentru alții crunt. Câte miliarde au pierdut într-o singură zi cei mai bogați oameni ai planetei

Luni, 4 ianuarie, în prima zi de tranzacționare pe burse, piață de capital din China a înregistrat o scădere accentuată, fapt care a șters câteva miliarde de dolari din conturile celor mai bogați oameni ai lumii

Luni, 4 ianuarie, în prima zi de tranzacționare pe burse, piață de capital din China a înregistrat o scădere accentuată, fapt care a șters câteva miliarde de dolari din conturile celor mai bogați oameni ai lumii.

Mai exact, e vorba de 82,4 miliarde de dolari, transmite Gulf News. Suma reprezintă pierderile înregistrate, luni, de cei mai bogați 400 de oameni ai lumii, prezenți în clasamentul Bloomberg Billionaires Index, după ce bursa din China a înregistrat un recul de 7%, fapt ce a tras în jos și celelalte piețe de capital, inclusiv din România, informează ziare.com.

Cei care se află în top 5 au pierdut nu mai puțin de 8,7 miliarde de dolari, scrie Ziare.com. Cine a pierdut cei mai mulți bani: fondatorul Amazon, Jeff Bezos, conduce în topul celor mai mari pierzători, cu 3,7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, după ce acțiunile companiei au scăzut cu 5,8%. În prezent, averea să este estimată la 56 miliarde de dolari.

El este urmat de spaniolul Amancio Ortega, patronul Inditez, care a pierdut 2,5 miliarde de dolari, mai scrie Gulf News.

Americanul Warren Buffett, mexicanul Carlos Slim și cofondatorul Microsoft Bill Gates au înregistrat pierderi cumulate în valoare de 2,5 miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 2016: pentru unii bun, pentru alții crunt. Câte miliarde au pierdut într-o singură zi cei mai bogați oameni ai planetei