Antena Meniu Search
x

24 de școli din București sunt în scenariul roșu și nu se deschid, elevii lor vor face doar cursuri online

24 de școli din București sunt în scenariul roșu și nu se deschid, astfel că elevii lor vor face doar cursuri online.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.09.2020, 12:04

Coronavirus România
Pe 14 septembrie începe noul an școlar - News.ro
  • 600 de licee școli și grădinițe în sistemul hibrid.
  • Noul an școlar începe pe 14 semtembrie.

Elevii din 24 de unităţi de învăţământ din Capitală vor avea doar cursuri online, fiind în scenariul roșu, iar în aproape 600 de licee, şcoli şi grădiniţe copiii vor învăţa în sistem hibrid.

”S-a aprobat scenariul galben de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti prevăzute în Anexa 1, ce face parte integrantă din hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi de către Inpectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti”, a anunţat Prefectura după şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, prezentând o listă de 595 de unităţi de învăţământ în care copiii vor învăţa în sistem hibrid, prin rotaţie.

Acest scenariu implică participarea zilnică la cursuri a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Totodată, s-a aprobat scenariul roşu de organizare şi desfăşurare în unităţile de învăţământ din Municipiului Bucureşti în alte cinci şcoli, incluse în Anexa 2 a deciziei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, scenariu avizat de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi de către Inpectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

”Unităţile de învăţământ preuniversitar din Municipiul Bucureşti, care nu au fost cuprinse scenariile de la Anexa 1 şi 2, vor desfăşura procesul de învăţământ în Scenariul 3-online, potrivit Ghidului de aplicare a măsurilor din Ordinului comun nr. 5487/1494/31.08.2020 al Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi Ministrului Sănătăţii. Autorităţile locale de pe raza Municipiului Bucureşti vor asigura resursele necesare desfăşurării procesului de învăţământ”, anunţă Prefectura Capitalei, prezentând o listă de 19 şcoli şi grădiniţe.

Scenariul roşu se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » 24 de școli din București sunt în scenariul roșu și nu se deschid, elevii lor vor face doar cursuri online