Antena Meniu Search
x

Peste 40 de morţi în urma ruperii unui baraj în Kenya. Alte zeci de persoane dispărute

Peste 40 de oameni au murit în urma ruperii unui baraj în Kenya, incident ce a provocat violente inundaţii. Alte zeci de persoane sunt date dispărute, anunţă autorităţile locale.

Zona afectată de inundaţiile provocate de barajul rupt din Kenya
Peste 40 de oameni au murit în Kenya, după ruperea unui baraj - Twitter

Peste 40 de oameni au murit în urma ruperii unui baraj în Kenya, incident ce a provocat violente inundaţii. Alte zeci de persoane sunt date dispărute, anunţă autorităţile locale.

Tragedia s-a produs în districtul Nakuru din centrul Kenyei. Barajul, situat în apropierea localităţii Solai a cedat, iar apele s-au revărsat, fără a putea fi controlate.

Torentele au pătruns şi în zonele locuite, unde au făcut prăpăd. Guvernatorul regiunii a anunţat că au fost recuperate 44 de cadavre, 40 de persoane au fost date disprute, iar un baraj vecin urmează să fie "golit în vederea evitării unui alt dezastru". Printre victime sunt şi 20 de copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O vastă operaţiune de căutare a celor dispăruţi a fost declanşată în zonă, în paralel cu o operaţiune de ajutorare a sinistraţilor. În acelaşi timp, este în curs şi o anchetă, în care se încearcă să se afle responsabilii pentru tragedia produsă.

Aproape 180 de persoane au murit în Kenya din cauza inundaţiilor, de la începutul lungului sezon al ploilor, în martie, potrivit unui bilanţ furnizat de autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 40 de morţi în urma ruperii unui baraj în Kenya. Alte zeci de persoane dispărute