Antena Meniu Search
x

5 motive pentru a te apuca de squash în acest final de an

Squash este un joc din categoria sporturilor cu rachetă! Deși nu este foarte cunoscut în România, în lume este jucat de peste 18 milioane de oameni. De asemenea, în Anglia este situat pe primul loc în preferințele amatorilor de sport. Pentru a-l practica, îți trebuie o rachetă, ochelari de protecție, o minge și un teren, înconjurat pe toate părțile de pereți.

de Redactia Observator

la 30.10.2019, 23:21

5 motive pentru a te apuca de squash în acest final de an
Motive pentru a te apuca de squash - pixabay.com

Squash este un joc din categoria sporturilor cu rachetă! Deși nu este foarte cunoscut în România, în lume este jucat de peste 18 milioane de oameni. De asemenea, în Anglia este situat pe primul loc în preferințele amatorilor de sport. Pentru a-l practica, îți trebuie o rachetă, ochelari de protecție, o minge și un teren, înconjurat pe toate părțile de pereți.

Iată 5 motive pentru a te apuca de squash în acest final de an!

  1. Este o metodă perfectă de a-ți ocupa timpul

Squash-ul este simplu de învățat și are reguli și echipamente adaptate pentru a corespunde cu vârsta, talia și aptitudinile tale sportive. Îl poți practica de plăcere în timpul liber sau ca sport de performanță. Necesită doi sau patru jucători dar poți fi și singur, în special când dorești să exersezi anumite lovituri. 

Pentru a începe, n-ai nevoie decât de un tricou, pantaloni scurți și o pereche de încălțăminte adecvată, cum ar fi acești tenisi pentru barbati de la Originals. Stabilește-ți un program și încearcă să te antrenezi de cel puțin două ori pe săptămână. În acest fel, îți vei păstra abilitățile. Poți practica squash tot anul deoarece este un sport de interior, care nu ține cont de vreme. 

  1. Te ajută să pierzi în greutate

Squash este un sport dinamic și oferă un antrenament fizic și cardiovascular excelent. Poți arde în jur de 1,000 de calorii pe oră și vei pierde în greutate mai mult decât în cazul în care ai alerga sau ai juca alt sport, precum tenis sau fotbal. Iar dacă kilogramele în exces nu reprezintă o problemă pentru tine, prin squash ai parte și de alte beneficii, utile pentru sănătate. Acest sport asigură o solicitare și mobilitate a tuturor articulațiilor, în special a brațelor, umerilor, gâtului și genunchilor. Astfel, dacă n-ai timp să faci prea des exerciții fizice, asta va reprezenta un avantaj pentru tine.

  1. Te ajută să devii mai sociabil

Squash este recunoscut ca un sport în care networking-ul are rolul său. Acesta este și motivul pentru care se practică de obicei într-un mediu amical, unde îți poți lărgi grupul social. Multe cluburi de squash organizează turnee și campionate pentru a se asigura că cei interesați au cu cine să joace sau să concureze. Discuțiile înainte de meci, din timpul jocului și după partidă reprezintă o oportunitate excelentă pentru a-ți dezvolta abilitățile sociale. Prin squash, vei avea multe interacțiuni și îți vei face prieteni noi deoarece vei întâlni și alte persoane, pasionate de acest sport.

  1. Îți va crește agilitatea

Într-un meci de squash trebuie să faci sprinturi, sărituri, opriri, fandări, rotiri și alte mișcări ce necesită dexteritate. Vei deveni mai rapid fiindcă trebuie să alergi, să schimbi direcția, să pornești și să te oprești tot timpul. Jucând squash constant, îți vei îmbunătăți flexibilitatea, deoarece mușchii tăi se vor întinde la fiecare meci.

  1. Vei putea să te concentrezi mai bine

Prin squash îți dezvolți capacitatea de concentrare! De ce se întâmplă acest lucru? Squash-ul necesită să urmărești mingea în continuu și să-ți ajustezi corpul și mâna, pentru a lovi puternic și precis. Încă de la început, ochii tăi sunt concentrați pe mișcările mingiei. Pe parcursul jocului, trebuie să vezi în ce loc ajunge și să anticipezi unde și cum va ricoșa. Astfel, acuratețea mișcărilor tale, capacitatea de anticipare și coordonarea dintre mână și ochi se vor îmbunătăți.

Ești gata să te apuci de squash?

Squash-ul este un sport excelent pentru a-ți ocupa timpul, iar costurile acestuia sunt reduse. Ai nevoie doar de îmbrăcămintea adecvată precum cea de la originals.ro, o minge, o rachetă, ochelari de protecție și un teren pe care să desfășori această activitate. Jucând squash îți vei îmbunătăți starea de sănătate, vei deveni mai sociabil și îți va crește rezistența fizică și îndemânare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » 5 motive pentru a te apuca de squash în acest final de an