Antena Meniu Search
x

5 semne că te afli într-o clinică medicală cu servicii performante

Tot mai mulți români aleg să apeleze la clinici private atunci când au probleme de sănătate. Datele Institutului Național de Statistică arată că anul trecut au fost tratați în spitalele private 160.000 de români. Dacă vrei să mergi la consultații medicale la o clinică privată, ar trebuie să urmărești câteva aspecte cheie care îți dau de înțeles că ai de-a face cu profesioniști în adevăratul sens al cuvântului.

Tot mai mulți români aleg să apeleze la clinici private atunci când au probleme de sănătate. Datele Institutului Național de Statistică arată că anul trecut au fost tratați în spitalele private 160.000 de români. Dacă vrei să mergi la consultații medicale la o clinică privată, ar trebuie să urmărești câteva aspecte cheie care îți dau de înțeles că ai de-a face cu profesioniști în adevăratul sens al cuvântului.

Iată cum îți dai seama că ai trecut pragul unei clinici care își tratează pacienții cu profesionalism:

1. Aspectul general al clinicii și al uniformelor angajaților

Ține minte că toți medicii și asistentele trebuie să poarte astfel de halate medicale. Întreg personalul medical trebuie să le poarte, iar dacă nu le vezi, este un semn că nu ai de-a face cu o clinică ce oferă servicii de calitate. Nu uita să analizezi starea în care se află respectivele halate. Ele trebuie să fie mereu curate și să aibă un aspect cât mai îngrijit. Și angajații de la recepție trebuie să aibă o ținută exemplară, curată și ca nouă mereu. Aceste lucruri sunt esențiale pentru că demonstrează că respectiva clinică este foarte atentă chiar și la detalii.

Felul în care arată clădirea este și el foarte important. Trebuie să fie un loc în care domnește igiena și curățenia, iar alături de uniformele angajaților, aceste lucruri reprezintă o adevărată carte de vizită pentru o clinică.

2. Personalul este răbdător și îți răspunde cu calm la toate întrebările

Atât medicii cât și asistentele ar trebui să trateze orice întrebare a ta cu toată seriozitatea și să răspundă pe înțelesul tău la orice nelămurire ai. În joc este sănătatea ta, așa că nu trebuie să te sfiești să întrebi orice îți trece prin minte. Când medicul sau asistenta par să te grăbească și să trateze consultația cu superficialitate, ar trebui să iei în calcul consultarea unui alt doctor de la o altă clinică.

Și personalul de la recepție, care te ajută să-ți faci programările ar trebui să fie pregătit să-ți răspundă la întrebări și să te trateze cu amabilitate. În caz contrar, este limpede că nici serviciile clinicii nu se bazează pe grija pentru pacient.

3. Atmosfera este una plăcută, este liniște și personalul nu ridică tonul

Într-o clinică medicală trebuie ca toate lucrurile să se deruleze organizat. Într-o clinică unde lucrează profesioniști nu se ridică tonul și atmosfera generală este una plăcută, de liniște și calm. Dacă observi că personalul este grăbit și angajații sunt nervoși, este de preferat să găsești o altă clinică.

4. Clinica este dotată cu toată aparatura necesară pentru toate analizele de care ai nevoie

Odată ce mergi la o consultație, există mari șanse ca doctorul să-ți recomande și alte investigații. Dacă medicul îți recomandă să mergi la un alt cabinet medical sau la o altă clinică pentru a efectua analizele respective, ar trebui să-ți dea de gândit.

O clinică ce le pune la dispoziție servicii de cea mai bună calitate pacienților săi are în dotare toate aparatele necesare pentru efectuarea de analize medicale.

5. Timpul de așteptare pentru rezultatele analizelor este scurt

În funcție de analizele pe care le faci, timpul de așteptare diferă. Totuși, în general, timpul de așteptare pentru acordarea rezultatelor la majoritatea analizelor medicale, mai ales cele uzuale, este de maximum o săptămână. O clinică medicală particulară ce oferă servicii performante pune la dispoziție rezultatele într-un timp scurt, mai ales că discutăm despre sănătatea pacientului și fiecare zi contează.

Tu ai apelat până acum la serviciile unei clinici particulare? Cum ți-ai dat seama că ai de-a face cu profesioniști?

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » 5 semne că te afli într-o clinică medicală cu servicii performante