Antena Meniu Search
x

5 trucuri: Cum asortezi catifeaua

Garderoba unei femei cuprinde întotdeauna obiecte vestimentare potrivite pentru toate ocaziile: de la haine sport, ideale pentru micile plimbări în parc, până la rochii vaporoase, care atrag atenţia tuturor.

Cum asortezi catifeaua
Cum asortezi catifeaua în funcţie de ţinută - Pexels

Garderoba unei femei cuprinde întotdeauna obiecte vestimentare potrivite pentru toate ocaziile: de la haine sport, ideale pentru micile plimbări în parc, până la rochii vaporoase, care atrag atenţia tuturor. Printre aceste haine, găsim  şi bluzele sau rochiile de catifea, material indispensabil în dressingul oricărei iubitoare de modă. Considerat de secole întregi cel mai elegant material, catifeaua a revenit în atenţia caselor de modă, care propun purtarea ei atât în timpul zilei, cât şi seara. Dacă nu ştii cum să asortezi catifeaua, astfel încât să obţii cele mai cool ţinute, noi îţi venim în ajutor! Află câteva trucuri utile, cu ajutorul cărora poţi crea cele mai interesante ţinute care conţin catifea şi cum le poţi asorta, pentru un look desăvârşit.

Asortarea catifelei - asocierea cu alte texturi

Dacă şi tu te numeri printre cele care se tem să poarte catifeaua, deoarece nu ştiu cum să o asorteze corect cu alte piese vestimentare, află că, deşi la prima vedere poate părea un proces dificil, nu este deloc aşa. În ciuda eleganţei pe care o exprimă catifeaua, poate fi purtată chiar şi în alcătuirea celor mai informale ţinute. Astfel, poţi alege să asortezi catifeaua cu dantelă, satin sau mătase, pentru a constrasta textura groasă a catifelei. Dacă nu eşti tocmai o fană a acestor materiale, o piesă vestimentară de catifea se va potrivi de minune şi cu tricouri lejere din bumbac şi cu o pereche de jeans. Nu ai nevoie decât de puţină creativitate, pentru a crea cele mai îndrăzneţe outfituri, de zi cu zi. Pentru a scoate orice ţinută din anonimat, îndrăzneşte să renunţi la hainele negre din catifea şi optează pentru nuanţe tari de verde, mov, roşu sau albastru. Poţi găsi modele deosebite la rochii de catifea, în care vei arăta impecabil, în orice moment al zilei.  

Ocazii ideale pentru alegerea catifelei

În ciuda aparenţelor, catifeaua este un material extrem de versatil, care poate fi purtat în numeroase ocazii. Iată câteva dintre recomandările noastre:

  • Dacă eşti adepta ţinutelor simple şi lejere, dar îţi doreşti să ai un element care să iasă în evidenţă, sacoul de catifea reprezintă alegerea ideală. Poţi asorta un sacou de catifea cu o pereche de pantaloni şi un tricou sau cu o fustă dreaptă şi pantofi sport. În acest fel, vei reuşi să creezi o ţinută chic, în doar câţiva paşi, ce poate fi purtată atât la birou, cât şi în timpul liber.

  • Rochia de catifea a fost întotdeauna un simbol al eleganţei feminine. O rochie bine aleasă îţi va pune în evidenţă silueta, mai ales atunci când este corect şi complet accesorizată. Deşi este o rochie elegantă, rochia de catifea poate fi purtată şi în ţinutele de zi, la birou sau pentru o întâlnire în oraş. Trebuie doar să alegi culori simple şi accesorii minimaliste, pentru a nu atrage atât de mult atenţia asupra rochiei. În schimb, pe timpul serii, vei arăta impecabil într-o rochie de catifea cu o croială mai sofisticată, în nuanţe de roşu, verde sau mov. Aceste culori puternice, alături de un clutch elegant şi un machiaj ireproşabil, te vor transforma într-un adevărat model de pe podium, la orice petrecere ai participa.

  • Pantalonii de catifea, largi sau skinny, nu ar trebui să îţi lipsească din garderobă. Se potrivesc de minune cu stilul casual-chic, ţinând cont de versatilitatea catifelei. Asortează pantalonii din catifea la tricouri, sacouri şi bluze elegante sau creează contraste purtând blană sau piele.

  • Fusta de catifea se poartă atât în ţinutele casual, cât şi în cele elegante. Specialiştii recomandă fustele de catifea în culori închise, de negru, bleumarin sau maro, care sunt mai uşor de accesorizat. În funcţie de model, poţi opta pentru fustele de catifea în cloş, potrivite pentru ţinutele elegante sau pentru fustele creion, ideale pentru ţinutele casual. În partea de sus, alege să combini fusta de catifea cu bluze şi sacouri în nuanţe apropiate.

  • Costumul de catifea este o alegere îndrăzneaţă, care nu va trece neobservată. Alege un sacou şi o pereche de pantaloni de catifea în nuanţe de roşu, verde smarald sau bleu, pentru un look sofisticat, potrivit pentru evenimentele de seară. Tocurile sunt obligatorii, iar machiajul trebuie să fie unul discret, care să nu încarce ţinuta.

Accesorizarea hainelor din catifea

Pentru a accesoriza ţinutele formate din catifea, vei avea nevoie de accesorii clasice, care să pună în evidenţă fiecare obiect vestimentar. De pildă, dacă alegi să porţi o rochie de catifea de seară, o pereche de pantofi cu toc, un clutch cu pietre şi câteva bijuterii delicate vor întregi armonios ţinuta. Totodată, hainele de catifea se potrivesc de minune şi cu bijuteriile de mari dimensiuni: colierele statement, inelele mari sau şiragurile de perle. Cu toate acestea, evită purtarea bijuteriilor mari atunci când porţi catifea în culori închise, deoarece nu va arăta bine din punct de vedere vizual. Fiind un material puternic, îţi recomandăm să nu asortezi catifeaua cu bijuterii încărcate sau multicolore. Nici genţile şi pantofii de catifea nu trebuie să îţi lipsească din garderobă, pentru a crea un look remarcabil, demn de un podium.

Hainele de catifea revin tot timpul în atenţia designerilor de pretutindeni, care îţi vor oferi cele mai bune sfaturi despre cum poţi să le asortezi corect. De la rochiile de catifea, ideale atât pentru zi, cât şi pentru seară, până la costumele de catifea, este recomandat să le incluzi cât mai curând în garderobă, pentru a crea ţinute desăvârşite. Tu ce piese vestimentare de catifea ai în dressing?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 5 trucuri: Cum asortezi catifeaua