Antena Meniu Search
x

5 trucuri practice folosite de bucătari. Le știi pe toate?

Începător sau avansat în bucătărie, aceste trucuri îți vor face viața mult mai ușoară, gătitul va deveni o plăcere, iar timpul petrecut cu prepararea unei mese se va diminua considerabil.

de Redactia Observator

la 20.09.2019, 14:51

5 trucuri practice folosite de bucătari
5 trucuri practice folosite de bucătari. Le știi pe toate? - Maarten van den Heuvel/Pexels

Începător sau avansat în bucătărie, aceste trucuri îți vor face viața mult mai ușoară, gătitul va deveni o plăcere, iar timpul petrecut cu prepararea unei mese se va diminua considerabil. Descoperă în acest material care sunt trucurile practice folosite de bucătarii profesioniști pentru a-și ușura munca.

Trucurile practice pe care le vei învăța parcurgând acest material nu numai că îți vor simplifica munca, dar vor face preparatele mult mai gustoase. Iată, așadar, care sunt acestea:

Cum poți găti cu ardei iuți, fără ca mâncarea să iasă extrem de picantă

Nu ești fan al preparatelor picante, însă partenerul tău de viață este? Te-ai săturat să gătești feluri diferite de mâncare pentru o singură masă? Există un truc practic foarte simplu, folosit de mai toți bucătarii profesioniști atunci când gătesc cu ardei iute. Scoate semințele ardeiului și clătește-l din abundență cu apă rece. Apoi tocă-l mărunt-mărunt, pentru a putea fi amestecat uniform în mâncare. Pentru asta vei avea nevoie de niște cuțite profesionale, care taie foarte bine, și care îți vor ușura considerabil munca, mai ales că ardeii iuți, fiind mici, sunt mai dificil de tocat.

Cum prepari cartofi crocanți fără o urmă de ulei

Uleiul nu este recomandat dacă vrei să duci un stil de viață sănătos. Însă ce faci atunci când ai poftă de cartofi crocanți la cuptor? Soluția este foarte simplă. Poți presăra puțină făină peste aceștia, înainte de a-i introduce la cuptor.

Prăjituri delicioase fără smântână grasă? Da!

Dacă ești la dietă sau doar atent la silueta ta și vrei un corp tonifiat, grăsimile sunt cel mai mare inamic al tău. Însă ce faci atunci când simți totuși nevoia de ceva dulce și vrei să prepari un desert cu puține calorii, însă la fel de delicios. În loc de cantitatea de smântână grasă recomandată de rețetă, poți folosi o parte smântână, trei părți albuș de ou, pe care să îl bați spumă în prealabil.

Cum cureți o rodie în câteva secunde

Pare imposibil, însă celebrul bucătar Jamie Oliver a inventat o tehnică rapidă și foarte eficientă de a curăța o rodie. Îți va trebui o lingură de lemn și un bol adânc. Taie în prealabil rodia pe orizontală, apoi ia fiecare jumătate și ține-o cu sâmburii în jos deasupra bolului, ca în video de mai jos. Cu lingura lovește partea de sus, până când vor pica toți sâmburii. Dacă bolul este adânc, nu vei stropi peste tot cu suc, iar procesul va fi gata în câteva secunde.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum prepari paste mai gustoase

Te-ai săturat de pastele preparate în stil clasic? Vrei o schimbare în meniu și preparate mult mai delicioase. Avem soluția și pentru asta. Pune pastele într-o tavă și bagă-le la cuptor pentru 10-15 minute, la o temperatură nu mai mare de 350 de grade Celsius. Vei observa că acestea vor căpăta o frumoasă culoare aurie. După ce le scoți din cuptor, urmează rețeta de paste pe care vrei să o gătești. Va ieși mai delicioasă, iar tu nu vei mai vrea să te întorci la pastele pregătite în stil clasic.

Știi și alte trucuri de gătit? Care sunt acestea?

Sursă foto: Maarten van den Heuvel/Pexels

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » 5 trucuri practice folosite de bucătari. Le știi pe toate?