Antena Meniu Search
x

6 pasi pentru o dantura de nota 10

Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl poți purta, așa că este foarte important să îl menții impecabil. Cea mai importantă este prevenția, iar acest lucru presupune o igienă orală riguroasă și vizite periodice la stomatolog.

de Redactia Observator

la 30.08.2019, 13:13

6 pasi pentru o dantura de nota 10
Sfaturi pentru o dantură impecabilă - Unsplash

Zâmbetul este cel mai frumos accesoriu pe care îl poți purta, așa că este foarte important să îl menții impecabil. Cea mai importantă este prevenția, iar acest lucru presupune o igienă orală riguroasă și vizite periodice la stomatolog. Problemele stomatologice care apar sunt mai ușor de tratat atunci când nu le lași să avanseze prea mult și să-ți afecteze funcționalitatea danturii și implicit să necesite proceduri dentare mai complicate.

O dantură frumoasă și sănătoasă este de dorit și pentru a ne menține sănătatea întregului organism și pentru nu lăsa infecțiile sau cariile să ajungă la complicații. Iată ce trebuie să faci pentru avea o dantură de nota 10.

Menține-ți dinții albi

Anumite alimente, băuturi sau obiceiuri pot duce, în timp, la îngălbenirea dinților. Vinul roșu, cafeaua, fumatul sunt printre principalii factorii care provoacă pătarea danturii. Igiena regulată și detratrajul sunt absolut necesare, însă pentru un zâmbet de Hollywood ai soluția perfectă: albirea dinților. Cu metodele moderne din ziua de astăzi este chiar rapid și fără durere.

Spală-te pe dinți de două ori pe zi

Sănătatea dinților este susținută în primul rând de igiena orală, iar o dantură sănătoasă este și frumoasă. Periajul de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și a apei de gură te ajută să scapi de resturile de mâncare care pot favoriza apariția cariilor și a plăcii bacteriene.

Plombe la culoarea danturii

Dacă înainte plombele utilizate în stomatologie aveau nuanțe diferite sau nepotrivite cu dantura, unele fiind chiar metalice, în zilele noastre, acestea sunt mult mai ușor de ”ascuns”. Dacă te confrunți și tu cu această problemă, nu este nimic mai simplu decât să mergi la medicul dentist și să le înlocuiești, pentru ca nimeni să nu le mai observe.

Îndreaptă-ți dinții

Dacă dantura ta are nevoie de astfel de ajustări, nu sta pe gânduri. Pe lângă considerentul estetic, dinții strâmbi pot duce în timp și la alte probleme dentare. S-au inventat chiar aparate dentare invizibile. Durata tratamentului ortodontic variază de la persoană la persoană, iar medicul este cel care îți va spune cât va dura îndreptarea dinților.

Cosmetizează-ți dantura

Dacă te confrunți cu spații inestetice mari între dinți sau dinți strâmbi sau ciobiți, fațetarea sau coroanele dentare te pot ajuta să-ți recapeți strălucirea zâmbetului. De asemenea, dacă ai dinți lipsă, ia în considerare implanturile dentare, pentru a-ți înfrumuseța dantura, dar și pentru a împiedica migrarea dinților.

Evită zahărul

Dulciurile care conțin zahăr sunt nocive pentru dantură, deoarece cresc aciditatea din cavitatea bucală, crescând astfel riscul apariției cariilor. În timp, netratate, problemele stomatologice provocate de zahăr pot duce chiar la pierderea dinților și, implicit la tratamente dentare mai complexe. De altfel, zahărul este de evitat chiar pentru sănătatea întregului organism. Cea mai întâlnită afecțiune provocată de consumul de zahăr este diabetul, chiar și în rândul copiilor, potrivit APC.

Dantura sănătoasă te poate ajuta să zâmbești mai des, așa că ai toate motivele să ai grijă de igiena și de aspectul ei plăcut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » 6 pasi pentru o dantura de nota 10