Antena Meniu Search
x

Vrei să ai o DIGESTIE mai bună? Sunt doar șase REGULI pe care, dacă le repecți cu STRICTEȚE, nu vei mai suferi de DURERI DE STOMAC!

Când este indicat să bem apă sau de ce nu este bine să mâncăm fructe imediat după masă? Nutriționiștii din întreaga lume s-au oprit la șapte reguli de bază care te vor ajuta să ai o digestie bună.

Când este indicat să bem apă sau de ce nu este bine să mâncăm fructe imediat după masă? Nutriționiștii din întreaga lume s-au oprit la șase reguli de bază care te vor ajuta să ai o digestie bună, să nu mai suferi de balonare, arsuri la stomac sau constipație. Dacă le respecți, cu siguranță rezultatele se vor vedea imediat!

1. Nu bea apă înainte, în timpul sau imediat după masă!

Nu este bine că bei apă înainte, în timpul sau imediat ce ai terminat de mâncat, deoarece aceasta diluează sucurile gastrice şi va îngreuna foarte mult digestia. Apa se bea cu o oră înainte sau după masă, iar dacă simţi nevoie de ceva lichid după masă alege un ceai călduţ de muşeţel, mentă sau ghimbir. De asemenea, potrivit nutriţioniştilor este recomandat să bei apă dimineaţa imediat după ce te-ai trezit (numai apă la temperatura camerei sau călduţă), deoarece stimulează tranzitul intestinal.

2. Fructele nu se mănâncă niciodată imediat după masă

Potrivit nutriţioniştilor, cel mai bun moment pentru a consuma fructele este dimineaţa pe stomacul gol sau la 2 ore după masă. Nu este recomandat să mănânci fructe imediat după masa de prânz sau seară, deoarece ele vor stangna în intestin până vei digera alimentele consumate. Acest lucru favorizează fermentarea lor, conducând la balonare şi gaze intestinale.

3. Numai kiwi şi ananasul se pot consuma imediat după masă

Singurele fructe pe care le poţi consuma imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Acestea conţin enzime care ajută digestia, uşurând întregul proces, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

4. Nu asocia la aceeaşi masă mai mult de 3 grupe alimentare

Adică alege o garnitură simplă, felul principal şi o salată, nicidecum un amalgam de ingrediente şi sosuri grase. Dacă asociezi la aceeaşi masă alimente din mai multe grupe alimentare, digestia devine imposibilă, absorbţia substanţelor nutritive este îngreunată şi te vei confrunta cu probleme digestive (balonare, arsuri la stomac, indigestie, constipaţie, crampe, gaze intestinale), spune nutriţionistul Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate". Limitează-te la mâncăruri cât mai simplu gătite şi fără exces de grăsime. De asemenea, este de preferat să consumi mai rar alimente prăjite, deoarece acestea îngreunează digestia.

5. Nu consuma alimente fierbinţi

Ceaiurile, cafeaua sau ciorbele consumate atunci când sunt fierbinţi pot să distrugă enzimele digestive şi să rănească mucoasa gastrică. Este de preferat să le consumi calde. De asemenea, fereşte-te şi de alimentele foarte reci, deoarece acestea încetinesc activitatea enzimelor cu rol important în digestie.

6. Nu mânca nimic seara târziu

Oferă-i o pauză sistemului digestiv pentru a nu-l pune la treabă înainte de somn. Astfel, somnul tău va fi unul calitativ şi te vei trezi binedispusă dimineaţa. Dacă ai mâncat corect în timpul zilei, fără să exagerezi, te vei trezi dimineaţa cu o senzaţie uşoară de foame. Dacă nu simţi că îţi este foame, este de preferat să bei un pahar cu apă călduţă amestecată cu zeama de la o jumătate de lămâie, urmat de un smoothie verde. 

Informații preluate de pe eva.ro

Foto credit: urglamour.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Vrei să ai o DIGESTIE mai bună? Sunt doar șase REGULI pe care, dacă le repecți cu STRICTEȚE, nu vei mai suferi de DURERI DE STOMAC!