Antena Meniu Search
x

7 trucuri eficiente ca sa bei mai multă apă

Apa este cel mai important carburant pentru organism, datorită beneficiilor pe care le poate aduce sănătății. Deși multe persoane ignoră acest aspect, consumul de apă în cantități suficiente ajută la buna funcționare a rinichilor, la arderea caloriilor și îmbunătățește aspectul pielii.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 15:55

Trucuri eficiente ca sa bei mai multă apă
7 trucuri eficiente ca sa bei mai multă apă - Pixabay

Apa este cel mai important carburant pentru organism, datorită beneficiilor pe care le poate aduce sănătății. Deși multe persoane ignoră acest aspect, consumul de apă în cantități suficiente ajută la buna funcționare a rinichilor, a digestiei, la arderea caloriilor și, nu în ultimul rând, îmbunătățește aspectul pielii. O piele hidratată din interior este o piele frumoasă la exterior. Dacă știi că nu acorzi atenție consumului de apă și nu bei cel puțin 2 litri pe zi, încearcă să urmezi indicațiile de mai jos.

1. Achiziționează un dozator de apă

Chiar dacă poate părea ciudat, persoanele care au un dozator de apă conectat la rețea, consumă mai multă apă decât persoanele care nu dețin unul. Este mult mai simplu să iei apă de la dozator, decât să bei din sticlă sau să îți torni în pahar. De asemenea, poate fi o modalitate mai plăcută de a-i învăța pe cei mici să consume apă cât mai des.

2. Formează-ți o rutină

Organismul are nevoie de 20 de zile pentru a-și forma o obișnuință, iar acest lucru este valabil și în cazul consumului de apă. Încearcă să asociezi consumul de apă cu o altă activitate, cum ar fi dimineața, după ce te speli pe dinți, după ce mănânci sau în timp ce lucrezi.

3. Adaugă un strop de gust

Dacă nu ești adeptul consumului de apă, poți încerca o variantă mai plăcuta, mai exact să adaugi anumite arome în ea. Poți adăuga diverse bucăți de fructe, cum ar fi lămâie, măr sau căpșuni, care să te impulsioneze să consumi mai multă apă. De asemenea, poți încerca să consumi ceai, dar care să nu conțină zahăr sau îndulcitori.

4. Fii activ

Persoanele active, care fac mișcare zilnic, au nevoie de un consum ridicat de apă. Organismul se deshidratează și cere în mod constant apă. Încearcă să faci în fiecare zi câteva exerciții sau să alergi puțin prin parc și vei vedea că încetul cu încetul o să consumi mai multă apă.

5. Consumă alimente cu rol de hidratare

Apa nu ajunge în organism doar prin consumul de apă simplă. Există numeroase fructe și legume cu un conținut ridicat de apă, pe care le poți consuma, în cazul în care nu îți surâde ideea de a consuma apă prea des. Poți încerca să mănânci în fiecare zi castraveți, salată verde, vinete și ardei, dar și pepene roșu sau galben, căpșuni, grapefruit sau caise.

6. Folosește-ți telefonul

Așa cum folosești telefonul la aproape orice, mai ales atunci când trebuie să te trezești dimineața, la fel de ușor îl poți folosi și pentru a-ți aminti să bei apă. Ai putea să îți pui o alarmă care să sune de câteva ori pe zi sau poți folosi una dintre multele aplicații destinate consumului de apă. Acestea calculează automat cantitatea de apă pe care trebuie să o consumi zilnic, în raport cu greutatea și înălțimea ta. Iar, în funcție de preferințe, telefonul te atenționează că trebuie să bei apă și contorizează consumul de apă zilnic. Această metodă te poate ajuta să consumi cantități mari de apă și să îți formezi un obicei de durată.

7. Optează pentru recipiente colorate

Inclusiv consumul de apă poate fi plictisitor, ceea ce înseamnă că trebuie să faci ceva să nu mai fie așa. Poți încerca să consumi apă din recipiente colorate, cu mesaje motivaționale, din care să îți facă plăcere să bei. Există numeroase sticle, termosuri sau pahare pentru asta sau, de ce nu, îți poți personaliza singur sticla, în cazul în care nu găsești una pe gustul tău.

Consumul de apă este esențial pentru o viață echilibrată și trebuie să devină un obicei. Așa cum ai văzut, există numeroase metode prin care poți încerca să crești cantitatea de apă consumată, trebuie doar să îți dorești acest lucru. Apa este o sursă de energie pentru organism pe care nu o poate înlocui nimic, așa că încearcă să consumi cât mai multă apă zi de zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » 7 trucuri eficiente ca sa bei mai multă apă