Antena Meniu Search
x

9 români din 300, infectați cu coronavirus la o fermă din Spania

9 români din 300, infectați cu coronavirus la o fermă din Spania. Alți opt români au fost izolați, fiind contacte direte ale celor infectați

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.08.2020, 17:00

Coronavirus România
Toți românii infectați lucrează la aceeași fermă - Twitter
  • Contacții au fost plasați în izolare 10 zile.
  • 600 de angajați are ferma unde lucrează românii.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că nouă români care lucrează la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Spania, au fost depistaţi cu coronavirus. Aceştia se află în prezent în izolare, în locuinte puse la dispoziţie de către angajator. MAE mai transmite că alţi opt români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate au fost plasaţi în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în contextul informaţiilor apărute în presa spaniolă cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon, dar şi ca urmare a unei semnalări din partea uneia dintre persoanele infectate, Ambasada României la Madrid a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate”, arată MAE într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

Totodată, un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat în cursul zilei de 31 iulie la ferma în cauză pentru a obţine informaţii suplimentare din partea angajatorului şi autorităţilor locale, precum şi pentru un dialog cu cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fermei respective.

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentantul misiunii diplomatice, „la ferma în cauză îşi desfăşoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetăţeni români. 9 cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 şi se află în prezent în izolare, în locuinţe puse la dispoziţie de angajator, iar alţi 8 cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile.

Pe acelaşi subiect

Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare. Persoanele infectate şi cele aflate în autoizolare dispun de hrană şi bunuri de primă necesitate”, mai spune sursa citată.

Reprezentanţii fermei au subliniat că întreg personalul va fi testat, în mod etapizat, iar activitatea va continua, cu respectarea condiţiilor sanitare. Situaţia epidemiologică de la ferma în cauză este monitorizată de către Direcţia teritorială sanitară Segovia.

MAE precizează că reprezentantul ambasadei a purtat un dialog şi cu aproximativ 50 dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă.

Ambasada României la Madrid continuă dialogul cu autorităţile spaniole şi menţine contactul cu angajatorul şi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că „cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: 0034 642.525.590; 0034 642.525.490; 0034 91 734 4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0034 669.362.202”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 9 români din 300, infectați cu coronavirus la o fermă din Spania