Antena Meniu Search
x

A ieșit din închisoare în baza legii recursului compensatoriu și și-a atacat propria mamă. Acum, violatorul în serie Petru Hera Cristea a fost prins

Violatorul în serie Petru Hera Cristea​, lăsat în libertate în baza legii recursului compensatoriu, a fost prins după ce a vrut să-și abuzeze propria mamă.

Violatorul în serie Petru Hera Cristea​, lăsat în libertate în baza legii recursului compensatoriu, a fost prins după ce a vrut să-și abuzeze sexual propria mamă.

Petru Hera Cristea, din satul Borz, comuna Şoimi, a fost lăsat să iasă din puşcărie de procurori şi judecători, pe 21 septembrie, înainte de a-şi ispăşi întreaga pedeapsă.La trei săptămâni după eliberare, în seara zilei de 10 octombrie, Petru Hera Cristea a vrut să-şi agreseze sexual propria mamă.

„În intervalul orar 20:00 – 21:00, timp de aproximativ 30 - 40 de minute, aflându-se în incinta locuinței, inculpatul a încercat prin constrângere să întrețină raporturi sexuale cu mama sa, a agresat-o fizic pe aceasta, cauzându-i leziuni traumatice ce necesitau un număr de 3 - 4 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Vineri, 20 octombrie, la solicitarea procurorilor, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Beiuş a emis pe numele lui Petru Hera Cristea un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile, iar în baza mandatului, violatorul a fost dat în urmărire naţională.

Pe acelaşi subiect

Potrivit ebihoreanul.ro, bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost prins, joi seară, în Cluj Napoca. Polițiștilor li s-a părut suspect că bărbatul încerca să se ferească de ei, motiv pentru care i-au solicitat actele.

Verificându-l în baza de date, oamenii legii au aflat că acesta era urmărit naţional, motiv pentru care l-au condus imediat la sediul Poliţiei Municipiului.

Hera Cristea nu a opus rezistenţă. În cursul aceleiaşi zile, acesta a fost transferat la Oradea şi depus în Arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor, iar vineri va fi prezentat la Judecătoria Beiuş pentru confirmarea mandatului de arestare emis pe numele său.

Condamnat pentru trei violuri, eliberat pe legea recursului compensatoriu

Condamnat până în prezent pentru trei violuri şi tot atâtea tentative, unele chiar cu tâlhărirea victimei, Petru Hera Cristea a fost eliberat condiţionat pe 21 septembrie, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsa de 3 ani şi 520 de zile de închisoare, primită după ce, în 2014, a încercat să violeze o orădeancă.

Fără să ţină cont de faptul că individul fusese eliberat condiţionat în trei rânduri şi tot de atâtea ori a comis o nouă infracţiune, Judecătoria Satu Mare a admis propunerea Comisiei de Specialitate a Penitenciarului sătmărean, unde violatorul era închis, şi a decis să-l elibereze. Decizia a beneficiat inclusiv de avizul procurorilor sătmăreni, care nu au contestat-o.

Potrivit sentinţei prin care Hera a scăpat din puşcărie, procurorul a solicitat admiterea sesizării comisiei pentru liberarea condiţionată întrucât "condamnatul îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, a executat fracţia obligatorie şi a dat dovezi de îndreptare". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » A ieșit din închisoare în baza legii recursului compensatoriu și și-a atacat propria mamă. Acum, violatorul în serie Petru Hera Cristea a fost prins