Antena Meniu Search
x

A murit șeful ISU Neamț. Fiul său l-a găsit fără suflare, în casă. Avea 59 de ani

A murit șeful ISU Neamț, Ioan Nițică. Fiul său l-a găsit fără suflare, în casă. Avea 59 de ani și suferea de o boală cumplită.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 01.08.2020, 16:11

Ioan Nițică
Generalul Ioan Nițică - Facebook
  • Generalul Ioan Nițică suferea de o boală incurabilă.
  • A fost decorat în 2015 de președintele Klaus Iohannis.

Generalul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț, a murit vineri seara, peirzând lupta cu o boală necruțătoare, leucemia. Avea 59 de ani și a fost găsit în casă fără suflare de fiul lui. Acesta a sunat la ambulanță, dar manevrele e de resuscitare s-au dovedit a fi inutile.

Militar absolut, scrie Mesagerul de Neamț, cu jumătate de carieră în Ministerul Apărării Naţionale şi jumătate în Ministerul Administraţiei şi Internelor, generalul Ioan Niţică a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer.

Distincţia i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate. În anul 2018, Ioan Nițică a primit gradul de general de brigadă.

În 1998, după inundaţiile de la Secuieni, preşedintele Emil Constantinescu a venit să vadă situaţia la faţa locului şi cineva i-a spus că un maior a scos din apă două femei. În 2006, şeful ISU Neamț a primit ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de „Cavaler”. 

La începutul acestui an, în ședința de bilanț, i s-a făcut rău și a fost diagnosticat, în aceeași zi, cu leucemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » A murit șeful ISU Neamț. Fiul său l-a găsit fără suflare, în casă. Avea 59 de ani