Antena Meniu Search
x

ACCIDENTUL DE LA PERȘANI, o nouă bornă pe lista celor mai mari tragedii rutiere românești!

România este zguduită de o nouă tragedie. Astăzi, la orele prânzului, un autocar în care se aflau 28 de persoane s-a răsturnat în zona localității Perșani (județul Brașov), urmările accidentului fiind catastrofale.

România este zguduită de o nouă tragedie. Astăzi, la orele prânzului, un autocar în care se aflau 28 de persoane s-a răsturnat în zona localității Perșani (județul Brașov), urmările accidentului fiind catastrofale.

Patru persoane, printre care și un copil, și-au pierdut viața, iar starea altor pasageri aflați în autocarul groazei este foarte gravă.

De-a lungul timpului, opinia publică din România a urmărit cu sufletul la gură alte drame asemănătoare, lista tragediilor fiind destul de lungă și cu un bilanț înfiorător.

29 IUNIE 1980, HUȚANI, JUD. BOTOȘANI

Roata dreapta față a unui autobuz ticsit de călători face explozie pe ceea ce este cunoscută drept ”Șoseaua Morții”, aproape de localitatea Huțani, județul Botoșani. Mașina părăsește carosabilul și cade exact în dreptul unui pod, într-o mlaștină, perpendicular pe groapă. În autobuzul care venea de la Fălticeni și trecuse prin Suceava se aflau 83 de oameni, față de capacitatea maxim admisă de 40 de locuri. 48 de oameni și-au pierdut viața. Date fiind vremurile, ancheta n-a precizat, cu exactitate, cine este vinovat. Astăzi, locul este cunoscut drept ”Podul celor 48 de cruci”.

21 AUGUST 1988, VALEA UZUNULUI, JUD. BACĂU

În seara de 21 august 1988, 63 de persoane pleacă din localitatea băcăuană Fărăoani către județul Harghita, unde urmează să culeagă cartofi. Sunt și copii cu vârste între 13 și 18 ani.Autocarul care-i duce nu are autorizație. În plus, trage o remorcă plină cu hainele pasagerilor.Pentru că totul este făcut ”la negru”, nu se alege un drum normal, ci o rută prin munți.La un podeț, autocarul întâlnește două mașini. Reușește să treacă însă muntele se surpă, antrenând, în mișcare, remorca. Aceasta, fiind grea, trage în albia râului Uzun, mașina.Totul este mușamalizat, Securitatea are grijă ca lucrurile să nu degenereze într-o revoltă.

14 AUGUST 2009, SCÂNTEIA, JUD. IAȘI

Un microbuz cu 16 persoane la bord a fost lovit de un tren de persoane la trecerea peste calea ferată din apropierea gării localității Scânteia. Potrivit datelor oficiale, în accident au decedat pe loc 13 persoane printre care și un copil de opt ani, iar alte trei persoane au fost rănite grav. Șoferul microbuzului a murit după trei zile, aducând numărul deceselor cauzate de accident la 14.Drama s-a produs din cauza neatenției șoferului de microbuz, care a ignorat semnalele sonore și a traversat calea ferată, fiind izbit în plin de un tren care opera pe ruta Iași-Brașov. Accidentul a fost atât de grav încât microbuzul a fost împins de locomotivă peste 300 de metri.

23 IUNIE 2013, GRLO, MUNTENEGRU

19 morți și 28 de morți. Acesta a fost bilanțul îngrozitorului accident petrecut la câțiva kilometri de capitala muntenegreană Podgorica. Autocarul în care se aflau 47 de persoane, toți de cetățenie română s-a răsturnat într-o râpă de pe marginea șoselei, cauza oficială fiind viteza foarte mare pe care mijlocul de transport o avea pe o șosea în care limita era de 40 km/h.

Accidentul a avut loc între orele 15:00 și 16:00, la 48 km nord dePodgorica, capitala și cel mai mare oraș din Muntenegru.Toate cele 47 de persoane de la bordul autobuzului erau cetățeni români.

Călătorii aflați pe șosea au fost primii care au dat primul ajutor în accidentul din apropierea podului Grlo (gâtul), pod ce traversează Canionul Morace. Printre aceștia, o echipă de alpiniști amatori - din care și un medic - au organizat și coordonat acțiunea de scoatere a răniților din râpă. S-au format ad-hoc două șiruri de localnici care scoteau tărgile cu răniții, din mână în mână, pe corzile alpiniștilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ACCIDENTUL DE LA PERȘANI, o nouă bornă pe lista celor mai mari tragedii rutiere românești!