Antena Meniu Search
x

3 activități care vor pune un zâmbet pe fața celor mici

Fiecare părinte își dorește ca al său copil să fie cel mai fericit din Univers, de aceea încă de la naștere face tot posibilul pentru a-i asigura asta.

de Redactia Observator

la 06.02.2020, 12:48

3 activități care vor pune un zâmbet pe fața celor mici - Pexels

Fiecare părinte își dorește ca al său copil să fie cel mai fericit din Univers, de aceea încă de la naștere face tot posibilul pentru a-i asigura asta. Sacrificiile pălesc în fața unui zâmbet inocent de copil, care constituie de altfel motivația și puterea părinților de a merge mai departe în multe situații.

Copiii se bucură de orice lucru minor, iar întreaga copilărie este caracterizată de râsete și veselie. Iată 3 activități care vor aduce zâmbete pe fața celor mici.

  1. Timpul petrecut în familie

Cele mai importante momente pentru echilibrul emoțional al unui copil sunt cele petrecute în sânul familiei. Aici primește necondiționat iubire, protecție și are parte de momente pline de bucurie. Nu este fericire mai mare pentru un copil decât să-i aibă alături pe cei doi părinți ai săi. Cu ei totul le se pare mai simplu, activitățile de familie dându-i încredere în forțele proprii.

Copiii de la naștere până la maturitate au nevoie  atenție din partea părinților. Unii părinți devin nerăbdători să crească copii independenți, dar uită să petreacă timp personal cu ei. Nu luăm în seamă minutele în grabă de la școală până la activitatea extracuriculară sau after-school. Copiii au nevoie de un timp interactiv petrecut cu părinții, de activități în care un părinte este angajat pe deplin. 

Fie că stau acasă, merg în parc sau în diferite excursii, atât părinții cât și cel mic se încarcă cu energie pozitivă. Copiii se simt ancorați, stabili emoționali și înțeleg care este rolul fiecărui membru dezvoltând totodată cu ușurință relații sociale în colectivitate.

  1. Joaca în aer liber

Indiferent de sezon, scoate-ți copilul afară! Câteva ore sau chiar minute de joacă în aer liber le va face mare plăcere. Un loc de joacă amenajat în curte cu diverse ansambluri de joacă alcătuite din leagăn, tobogan, balansoar sau chiar diverse modele de căsuțe pentru copii, vor face ieșirile zilnice mai atractive. Ei vor crea diverse scenarii jucându-se cu acestea și vor fi tare fericiți.

Seara, e un bun moment de privit stelele și luna. Puteți ieși împreună să le admirați. Curioși din fire vor dori să afle mai multe despre astre sau sistemul solar, iar ieșirea nocturnă poate fi un preambul bun. Jocul în aer liber oferă copilului oportunitatea de a alerga, de a se plimba sau de a merge cu rolele, bicicleta sau trotineta. Există o mulțime de jocuri pe care le pot practica în aer liber care au un rol esențial în a-l menține activ, sănătos și bucuros.

  1. Performanța

Copiii debordează de energie. Pentru a o canaliza într-un mod constructiv, părinții de multe ori îi îndeamnă către o activitate fizică. Pot opta pentru înot, dansuri, fotbal, tenis, volei sau de ce nu, pentru șah. Fără a-i presa, îi înscriu la cursuri destinate respectivei activități. De cele mai multe ori, copilul testează mai multe pentru a vedea care îi place. După ce a identificat sportul preferat, va face tot ce ține de el pentru a face o performanță din acesta. Victoriile și șansele de câștig îi aduc mari satisfacții celui mic și-l motivează să continue.

Sportul, pe lângă satisfacție și relaxare reprezintă și un instrument de dezvoltare al abilităților sociale. Sportul îl învață să fie competitiv, dar și corect. Este o fuziune între competitivitate și integritate care-i ajută pe copii să-și creeze relații de prietenie, să socializeze și să se bucure de timpul petrecut în echipă. 

Zâmbetele nu trebuie să lipsească de pe chipul copilului tău. Fă-l zilnic să râdă cu poftă și să se bucure de tot ce îl înconjoară. Este minunat să fii copil! Lipsa grijilor îi permite să se joace nestingherit și să descopere viața în cel mai frumos mod posibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » 3 activități care vor pune un zâmbet pe fața celor mici