Antena Meniu Search
x

Adăpostiţi-vă la umbră! Un val de aer tropical loveşte România. Ce regiuni vor fi afectate de caniculă

Un val de aer tropical ce traversează România aduce temperaturi sufocante. Maxime de peste 38 de grade se vor înregistra în sud-estul ţării.

Un val de aer tropical ce traversează România aduce temperaturi sufocante. Maxime de peste 38 de grade se vor înregistra în sud-estul ţării.

Specialiştii spun că indicele de confort termic va depăşi 80 de unităţi.

Luni, vremea va deveni izolat caniculară în Lunca Dunării, unde se va resimţi disconfort termic, după-amiază. Cerul va fi variabil mai mult senin, cu unele înnorări în zona montană unde, doar izolat, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 26-27 de grade pe litoral şi 34 de grade la Drobeta Turnu Severin, izolat şi 35 de grade în Lunca Dunării.

Marţi după amiaza, canicula şi disconfortul termic accentuat se instalează local în regiunile vestice, sud-vestice, izolat şi în restul ţării.

Temperaturile maxime, peste 30 de grade cu exceptia litoralului, ajung la 36 de grade la Drobeta Turnu Severin, chiar 37-38 de grade în sudul Olteniei.

Vântul va avea intensificări temporare în sud-vestul şi în nord-estul ţării, dar şi pe crestele montane.

sursa: adevarul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Adăpostiţi-vă la umbră! Un val de aer tropical loveşte România. Ce regiuni vor fi afectate de caniculă