Antena Meniu Search
x

Adina Vălean, validată în comisia de Transporturi din Parlamentul European

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de comisar european al Transporturilor, a fost validată de Comisia de specialitate din Parlamentul European. Vălean a primit 36 de voturi "pentru".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.11.2019, 18:46

Adina Vălean, validată în comisia de Transporturi din Parlamentul European
Europarlamentarul Adina Vălean, nominalizată de premierul Ludovic Orban pentru pentru postul de comisar european, este audiată în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene, marți 12 noiembrie 2019, - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de comisar european al Transporturilor, a fost validată de Comisia de specialitate din Parlamentul European. Vălean a primit 36 de voturi "pentru".

În favoarea Adinei Vălean au votat aproape toate grupurile politice din Parlamentul European, mai puțin europarlamentarii de la Identitate și Democrație.

Conferinţa preşedinţilor va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul a obţinut informaţii suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul Parlamentului va supune la vot alegerea Comisiei în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg, informează news.ro.

Dreptul la liberă circulaţie este foarte apreciat de cetăţenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat Adina Vălean, în discursul introductiv.

"În ceea ce priveşte Pactul ecologic european (Green Deal), doamna Vălean a declarat că nu poate fi finalizat fără plasarea transporturilor în centrul său, însă mobilitatea verde trebuie să servească intereselor cetăţenilor. Deşi sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic, a adăugat aceasta. Digitalizarea şi automatizarea înseamnă provocări uriaşe pentru sector, dar acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane, astfel încât este necesară o concentrare mai mare pe formare şi recalificare", se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Pe data de 6 noiembrie, premierul român Ludovic Orban a trimis două propuneri: Adina Vălean şi Siegfried Mureşan, ambii membrii ai Parlamentului European. Ursula von der Leyen a preferat varianta Vălean.

"România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele- ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ,,Mecanismului pentru Interconectarea Europei’’, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis echipa de presă a Ursulei von der Leyen.

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Adina Vălean, validată în comisia de Transporturi din Parlamentul European