Antena Meniu Search
x

O adolescentă de 15 ani a murit din cauza unei supradoze de medicamente, după ce a făcut o provocare pentru TikTok

O adolescentă de 15 ani a murit în urma unei supradoze cu Benadryl. Fata a văzut e reţelele de socializare provocarea în care îţi administrezi doze mai mari de medicament antialergic pentru halucinaţii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.09.2020, 15:05

Fetiţă cu telefonul în mână
Fetiţa a murit din cauza unei supradoze pentru o provocare pe Tik Tok - iStock | Getty Images
  • Alţi trei adolescenţi au fost spitalizaţi după ce au înghiţit doze excesive.
  • Experţii avertizează că administrarea în doze foarte mari poate fi fatală.

Adolescenta de 15 ani pe numele său Chloe Marie Phillips din Blanchard, Oklahoma, a murit în primele ore ale dimineții, în data de 21 august.

Janette Sissy Leasure, mătușa mare a lui Chloe, a postat pe Facebook un mesaj în care îndeamnă familiile să fie în alertă pentru a nu apărea mai multe tragedii din cauza “provocării Benadryl”.

„Acest lucru trebuie să înceteze să ne ia copiii ori să ni-i bage în spital. Nu vreau să văd nicio altă familie care să treacă prin ceea ce trecem noi acum” a scris femeia. “Nu spune niciodată că nu ți se poate întâmpla asta. Copiii spun că „dacă cealaltă persoană a fost bine, voi fi şi eu bine”. Încearcă să știi întotdeauna ce fac copiii tăi. ”

„Provocarea Benadryl” este un joc nou în care adolescenții de pe TikTok sunt încurajați să ia cât mai multe medicamente antialergice, pentru a avea diferite halucinaţii.

Experţii în sănătate avertizează însă că administrarea fără o recomandare a doctorului şi în doze foarte mari poate fi fatală.

“Doza care îţi poate provoca halucinaţii este foarte aproape de doza care îţi poate provoca şi moartea” a declarat Scott Schaeffer, directorul Centrului pentru informații despre otrăvuri și droguri din Oklahoma.

De asemenea în urma unei supradoze cu Benadryl, pacientul poate deveni vulnerabil la infarct, accident vascular cerebral, convulsii, leziuni cerebrale ori poate ajunge la deces.

„Chloe era elevă în primul an la liceul Blanchard, unde se implica mereu în diferite activităţi. Iubea muzica, dansul, jocurile video şi era extrem de sociabilă. Era o tânără inteligentă şi visa ca într-o ui să ajungă avocat.” a mai adăugat mătuşa copilei.

În luna mai, alţi trei adolescenţi din Fort Worth, Texas au fost spitalizaţi după ce au înghiţit doze excesive de Benadryl, ca parte a “provocării”.

Unul dintre adolescenți, un tânăr de 14 ani pe nume ‘Rebekah’, a luat 14 comprimate Benadryl în mijlocul nopții.

"A fost înfricoşător. Avea fraze pe care nu le înţelegeam, halucinaţii. Ritmul cardiac ajunsese la 199. Am mers cu ea de urgenţă la spital şi a fost transportată la un altul pentru a fi tratată” a spus Katie, mama fetei.

„Ceea ce m-a frapat a fost că am avut trei adolescenți pentru același lucru într-o săptămână. Niciunul dintre acești pacienți nu a încercat să-și facă rău. Toți au spus că au văzut videoclipuri pe TikTok și au fost curioși să încerce.”, a spus Amber Jewison, asistentă medicală la Cook.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru DailyMail că platforma de socializare a aflat pentru prima dată despre „provocarea Benadryl” în luna mai și „a eliminat rapid cantitatea de conținut găsită”.

„Siguranța și bunăstarea utilizatorilor noștri reprezintă principala prioritate a TikTok. Nu permitem conținut care încurajează, promovează sau glorifică provocările periculoase care ar putea duce la vătămare.”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O adolescentă de 15 ani a murit din cauza unei supradoze de medicamente, după ce a făcut o provocare pentru TikTok