Antena Meniu Search
x

Alegeri locale 2020. Doi primari din Timiș au primit derogare de la DSP să iasă din carantină, în ziua votului

Doi primari din Timiș au primit derogare de la DSP să iasă din carantină, în ziua votului, iar conducerea instituției a anunțat că a demarat o anchetă internă, precizând că ”unii reprezentanți ai instituției și-au depășit atribuțiile”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2020, 12:43

Doi primari din Timiș au primit derogare de la DSP să iasă din carantină, în ziua votului
Doi primari din Timiș au primit derogare de la DSP să iasă din carantină, în ziua votului - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Presa locală scrie că este vorba de primarii din Dumbrăviţa și Giarmata.
  • Conducerea DSP Timiș a demarat o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situație să fie supuse rigorilor de procedură internă.

Potrivit legii, derogările trebuie emise de către CJCCI cu avizul DSP, potrivit unui comunicat al DSP Timiș, remis presei în urma informațiilor apărute în spațiul public privind derogarea măsurii de carantină acordată celor doi edili din județul Timiș.

„În cazul celor două persoane publice, reprezentanții instituției noastre și-au depășit atribuțiile și nu au informat conducerea legat de aceste solicitări. În acest context, a fost demarată cu celeritate o anchetă internă, urmând ca persoanele care se fac responsabile de această situație să fie supuse rigorilor de procedură internă, mergând până la încetarea raporturilor de muncă”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

Reprezentanții DSP Timiș spun că măsurile dispuse vor fi făcute publice după finalizarea anchetei.

Premierul Ludovic Orban a acuzat duminică faptul că un primar din Timiș a primit o astfel de derogare de la DSP.

„PSD-ul se comportă în cel mai profund dispreț față de lege. Văd dau un caz, primar din Dumbrăvița, aflat în izolare, care face campanie, a ieșit din izolare, sigur că cu avizul DSP-ului. La Dumbrăvița, Timiș”, a declarat șeful Guvernului.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Alegeri locale 2020 » Alegeri locale 2020. Doi primari din Timiș au primit derogare de la DSP să iasă din carantină, în ziua votului