Antena Meniu Search
x

Alegeri SUA 2020. Americanii cu Covid-19 pot vota în persoană, au anunțat oficialii din Sănătate

În plină pandemie de coronavirus și cu peste 237.000 de persoane decedate anul acesta din cauza Covid-19, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA a anunțat că persoanele infectate se pot prezenta la vot, deși descurajează această opțiune, transmite BBC.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.11.2020, 23:18

votanți în SUA
Alegeri prezidențiale în Statele Unite ale Americii, grav afectate de pandemia de SARS-CoV-2 - Profimedia Images
  • Alegeri în SUA: Peste 100 de milioane de americani au votat, o prezență masivă la vot
  • Statele Unite au raportat peste 9.5 milioane de cazuri de Covid-19 și aproape 240.000 de decese

Votanții care au fost testat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 pot să-și exprime votul la urne, au transmis oficialii americani din Sănătate, într-un ghid emis cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Există, însă, câteva condiții. Bolnavii trebuie să anunțe membrii secției de votare despre faptul că sunt infectați și să stea la cel puțin 1.8 metri distanță de orice persoană. Masca este obligatorie pe tot întreg procesul de votare, iar autoritățile au impus dezinfectarea mâinilor înainte și după vot.

Pentru cei care nu se simt bine, Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor a întocmit o listă de recomandări. Specialiștii recomandă modalitățile alternative de a vota, cum ar fi prin intermediul poștei americani, evitarea mulțimilor la orele de vârf precum și atenția la documentele necesare pentru vot, pentru a se evita eventualele întârzieri în secție.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alegeri SUA 2020. Americanii cu Covid-19 pot vota în persoană, au anunțat oficialii din Sănătate