Antena Meniu Search
x

Alegeri SUA 2020: Donald Trump a câștigat statul Florida, crucial în lupta pentru Casa Albă

Președintele în funcție Donald Trump a câștigat statul Florida, cel care îi va aduce 29 de electori. Fără Florida, șansele lui Trump de a obține al doilea mandat ar fi extrem de reduse.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.11.2020, 07:26

președintele Donald Trump
Luptă strânsă între republicanul Donald Trump și democratul Joe Biden - Zuma Press / Andy Martin Jr. via Hepta
  • Donald Trump a repetat succesul din 2016, atunci când câștigat importantul stat Florida
  • Președintele s-a impus, potrivit rezultatelor parțiale, și în Arkansas, Virginia de Vest, Oklahoma, Kentucky, Indiana, Carolina de Sud, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wyoming, Louisiana, Nebraska, Alabama și Kansas

Drumul lui Donald Trump către Casa Albă trece prin Florida. Fără cei 29 de electori alocați statului din sudul Americii, președintele în funcție ar fi avut practic o misiune imposibil.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În mod tradițional, cursa pentru Florida este una extrem de strânsă, Trump reușind să se impună în fața democratei Hillary Clinton, în 2016, la o diferență de doar 1.2 procente.

Cu toate acestea, electorii nu se împart proporțional, ci pe sistemul "câștigătorul ia totul".

Primele rezultate parțiale arată că Donald Trump a mai câștigat Arkansas, Virginia de Vest, Oklahoma, Kentucky, Indiana, Carolina de Sud, Dakota de Nord, Dakota de Sud, Wyoming, Louisiana, Nebraska, Alabama și Kansas.

Joe Biden s-a impus în New York, New Jersey, Colorado, Connecticut, Massachusetts, Virginia, Illinois, Maryland, Delaware, New Hampshire și Districtul Columbia (DC).

Reamintim că aceastea sunt rezultate inițiale, iar unele state ar putea trece de la republicani la democrați sau invers.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Alegeri SUA 2020: Donald Trump a câștigat statul Florida, crucial în lupta pentru Casa Albă