Antena Meniu Search
x

Alergii de primavara

Alergiile de primavara sunt afectiunile care dau batai de cap unui numar tot mai mare de oameni, de la an la an. Vremea blanda, placuta, florile abia deschise si pomii proaspat infloriti pot provoca adevarate neplaceri celor care au sensibilitate ridicata la alergenii sezonieri.

- pixabay.com

Alergiile de primavara sunt afectiunile care dau batai de cap unui numar tot mai mare de oameni, de la an la an. Vremea blanda, placuta, florile abia deschise si pomii proaspat infloriti pot provoca adevarate neplaceri celor care au sensibilitate ridicata la alergenii sezonieri.  Polenul purtat de vant de florile arborilor, puful copacilor, polenul produs de florile de primavara sunt principalii factori care pot da organismul uman peste cap.

Ce sunt alergiile de primavara si cum se manifesta

Ceea ce putini pacienti cunosc este faptul ca o alergie de primavara se poate confunda destul de usor cu o raceala banala. Principalele simptome manifestate de oamenii afectati sunt iritatii si mancarimi oculare, senzatie de lacrimare, stranut, inflamarea mucoasei nazale, inflamarea gatului, producerea excesiva de secretii.

Netratate si necontrolate, aceste alergii pot duce la scaderea calitatii vietii, la stare de insomnie, anxietate, depresie pana la instalarea crizelor de astm.

Multi dintre pacienti manifesta astfel de alergii doar in perioada copilariei, simptomele acestora atenuandu-se odata cu varsta, insa sunt si pacienti care dezvolta alergii sezoniere la varsta maturitatii. In general alergiile de primavara au stransa legatura cu starea de functionare a sistemului imunitar.

De obicei la persoanele care au o sensibilitate ridicata la un anumit alergen, sistemul imunitar vede acel alergen ca pe un potential pericol si incepe sa produca anticorpi in cantitati foarte mari. Astfel se produc reactiile alergice si toate efectele neplacute ale acestora.

Cum pot fi tratate alergiile de primavara

Persoanele care manifesta alergii de primavara sunt, de obicei, sensibile la polenul florilor si al arborilor. Aceste alergii dureaza de la inceputul lunii martie, perioada de inflorire a arborilor, pana la jumatatea lunii iunie.

Principalul mod de a evita alergiile este de a evita contactul cu alergenii, dar si cu elementele iritante care pot intensifica aceste senzatii. Fumul de tigara este unul dintre factorii care pot declansa alergiile sezoniere, deci persoanele sensibile ar trebuie sa evite mediile iritante cu fum de tigara. Polenul arborilor este aproape imposibil de evitat, intrucat este purtat de vant. Pacientii care sufera de alergii de primavara pot opta pentru tratamente preventive cu cortizon, insa aceasta substanta activa pune la grea incercare  sistemul imunitar si poate determina modificari puternice in organism. O alta solutie este de a utiliza substantele antihistaminice care dau stari de somnolenta, oboseala si iritabilitate. In plus aceste substante scad capacitatea de concentrare si pot afecta buna functionare a sistemului nervos. O alternativa tot mai apreciata de pacienti este cea a utilizarii de produse pentru imunitate provenite din natura.

Tratamente cu produse pentru imunitate

Remediile naturiste sunt folosite de multa vreme pentru tratarea alergiilor de primavara. Vitamina C, usturoiul, polenul, spirulina si preparatele bogate in vitamine si minerale, pot avea efecte cu adevarat impresionante in tratarea simptomelor alergice.

Polenul crud este un preparat care are efecte benefice si de durata pentru pacientii care sufera de aceasta afectiune. Complexele ce au in compozitie polen crud, actioneaza asemeni vaccinurilor, deci dozele mici nu doar ca remediaza factori declansatori dar au si efecte deosebite asupra cauzelor.

Preparatele ce au in compozitie ardei iute actioneaza benefic asupra cailor respiratorii, prin fluidificarea secretiilor, deci sunt extrem de eficiente in tratamentele pentru atenuarea simptomelor alergice. Astfel de preparate au efectele bune ale ardeiului Cayene, insa nu au gustul picant specific.

Tabletele cu vitamina C sunt aliatul sistemului imunitar in perioada de primavara. Efectele Vitaminei C au fost dovedite de-a lungul timpului prin studii atent realizate, iar beneficiile acesteia nu sunt contestate. Este important ca la inceput de primavara sa se ofere organismului suficiente alimente si preparate naturale, cat sa fie bine pregatit pentru a lupta cu substantele alergene.

Preparatele naturale pentru intarirea sistemului imunitar trebuie asociate cu un regim de viata sanatos si o dieta alimentara echilibrata, pentru ca eficienta acestora sa fie maxima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alergii de primavara