Antena Meniu Search
x

Alertă în Calafat din cauza unui bărbat care ar fi încercat să răpească un copil

A fost alertă în Calafat, după ce un zvon despre un copil care ar fi fost la un pas să fie răpit de un bărbat, după ce ar fi fost ademenit cu bomboane, s-a răspândit printre părinţi.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 05.11.2019, 13:05

Alertă în Calafat din cauza unui bărbat care ar fi încercat să răpească un copil
Alertă în Calafat din cauza unui bărbat care ar fi încercat să răpească un copil - Profimedia Images / Ilustraţie

A fost alertă în Calafat, după ce un zvon despre un copil care ar fi fost la un pas să fie răpit de un bărbat, după ce ar fi fost ademenit cu bomboane, s-a răspândit printre părinţi.

Oamenii din Calafat au depus plângeri la Poliţia Locală şi i-au supravegheat mai atent pe copii după ce au aflat despre posibilul răpitor care îi ademeneşte pe copii cu bomboane.

Totuşi, poliţiştii din Calafat au demarat o anchetă şi au reuşit să îl identifice pe cel despre care oamenii au spus că încerca să răpească copii pe stradă.

"La data de 21 octombrie, poliţiştii municipiului Calafat au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în jurul orelor prânzului, un băiat de 12 ani, din Calafat, a fost abordat, în timp ce se afla pe o stradă din localitate, de un bărbat care se afla într-un autoturism, acesta solicitându-i minorului să vină până la el.

Pe acelaşi subiect

Întrucât minorul s-a speriat, acesta a fugit, fără a mai avea altă interacţiune cu bărbatul respectiv.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat un autoturism care corespundea detaliilor indicate de minor şi care s-ar fi aflat în perioada de timp precizată, în zona respectivă.

A fost identificată şi persoana care s-ar fi aflat la volan, un bărbat de 69 de ani, din Poiana Mare, care a recunoscut că s-a aflat în zona respectivă, în perioada indicată, însă nu ar fi avut nicio interacţiune cu vreun minor.

De asemenea, până în prezent, nu a fost primită nicio sesizare cu privire la vreun astfel de caz petrecut în localitatea Basarabi.

Pentru prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii doljeni desfăşoară constant activităţi informativ-preventive în şcoli, atât la orele de curs cât şi la şedinţele cu părinţii, organizate de unităţile de învăţământ.

Acţiunile vizează atât elevii, cât şi părinţii şi cadrele didactice, acestora fiindu-le prezentate comportamentele pe care cei mici trebuie să le adopte pentru a evita să devină victimele unor infracţiuni", se arată într-un comunicat al Poliţiei Calafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alertă în Calafat din cauza unui bărbat care ar fi încercat să răpească un copil