Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă imediată emisă de ANM. Cod Roşu de vijelii puternice, grindină de mari dimensiuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă de vreme severă imediată şi Cod Roşu pentru judeţele Maramureş şi Satu Mare, urmând a se înregistra grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelie puternică, rafale de peste 90 km/h.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.10.2020, 19:14

ANM emite alertă Cod Roşu de vreme severă
Cod Roşu de vreme severă, emis de ANM. Vijelii puternice, grindină de mari dimensiuni - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • ANM anunţă Cod Roşu de vijelii puternice şi gridină de mari dimensiuni
  • Alertă cu efect imediat emisă de ANM

Potrivit ANM, se vor semnala grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelie puternică, rafale de peste 90 km/h în județul Maramureş la Seini, Săpânța, Remeți, Câmpulung la Tisa.

De asemenea, alerta emisă de ANM este valabilă şi pentru județul Satu Mare la Negrești-Oaș, Bixad, Medieșu Aurit, Certeze, Odoreu, Călinești-Oaș, Orașu Nou, Păulești, Culciu, Vama, Viile Satu Mare, Târșolț, Apa, Racșa, Crucișor, Homoroade, Valea Vinului.

Ambele judeţe sunt sub Cod Roşu.

De asemenea, ANM precizează că în perioada 05 octombrie, ora 15:00 - 06 octombrie, ora 18:00 se vor manifesta perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă, intensificări ale vântului la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50...60 km/h).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă imediată emisă de ANM. Cod Roşu de vijelii puternice, grindină de mari dimensiuni