Antena Meniu Search
x

Alexandru a murit electrocutat pe tanc, în gara din Alba Iulia. Niciun vinovat, la mai bine de un an de la tragedie (Video)

În 23 noiembrie 2018, plutonierul Orosz Alexandru a murit electrocutat în gara Alba Iulia, în timpul descărcării unui tanc pentru parada de Ziua Naţională. La mai bine de un an de la tragedie, dosarul penal deschis atunci, încă nu a fost trimis spre judecare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.01.2020, 12:57

Militaru Alexandru Orosz a murit electrocutat pe tanc, în gara din Alba Iulia
Alexandru Orosz a murit electrocutat pe tanc, în gara din Alba Iulia. Niciun vinovat, la mai bine de un an de la tragedie - Facebook / alba24.ro

În 23 noiembrie 2018, plutonierul Orosz Alexandru a murit electrocutat în gara Alba Iulia, în timpul descărcării unui tanc pentru parada de Ziua Naţională. La mai bine de un an de la tragedie, dosarul penal deschis atunci, încă nu a fost trimis spre judecare.

A trecut mai bine de an de când colegii militari îl plângeau pe camaradul lor, pe peronul gării, după ce Alexandru Orosz a fost electrocutat mortal de liniile de înaltă tensiune a căii ferate.

Nenorocirea a avut loc în timp ce tânărul militar de 33 de ani, tatăl unei fetiţe de 5 ani, ajuta la debarcarea tancurilor ce urmau să participe la parada militară de 1 Decembrie, în Alba Iulia.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, însă medicii nu au făcut decât să constate decesul.

Potrivit martorilor, linia de înaltă tensiune a căii ferate ar fi trebuit să fie fără curent, iar o înregistrare cutremurătoare arată momentele dramatice de după producerea nenorocirii, în care colegii lui Alexandru strigau disperaţi: "Opriţi curentul!". Apoi, mai mulţi militari urcă pe tanc şi încearcă să stingă flăcările ce curpinseseră trupul subofiţerului. 

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional! 

Niciun vinovat după mai bine de un an de la tragedie

Deşi a trecut mai bine de 1 an de la nenorocire, în spațiul public nu a existat nici o informație despre ancheta ce privește moartea violentă a militarului Alexandru Orosz.

Alba24 a cerut informații despre stadiul cercetărilor, care se desfășoară la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar din Cluj Napoca.

Iar răspunsul procurorilor a fost următorul:

”… în dosar se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiuniilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art 349 al. 1 Cod penal, nerespectarea a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev de art. 350. al 1 Cod penal și ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2 Cod penal.

Urmărirea penală este în desfășurare, s-au administrat probe, urmând a fi administrate în continuare și alte probe concludente și utile cauzei, pentru lămurirea și stabilirea stării de fapt, a cauzelor și persoanelor responsabile de producerea accidentului ce face obiectul dosarului penal”, se arată în răspunsul oferit în exclusivitate pentru Alba24.ro, de reprezentanții Parchetului Militar din Cluj-Napoca.

Mai exact, la mai bine de un an de la moartea plutonierului Orosz Alexandru, nimeni nu a fost trimis în judecată, nimeni nu a fost tras la răspundere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alexandru a murit electrocutat pe tanc, în gara din Alba Iulia. Niciun vinovat, la mai bine de un an de la tragedie (Video)