Antena Meniu Search
x

Ambasadorii Franţei şi Germaniei: ”România trebuie să lase luptele interne”

Ambasadorii Franței și Germaniei la București spun că România trebuie să lase luptele interne. Michele Ramis şi Cord Meier-Klodt au atenționat că țara noastră nu ar trebui să rateze ocazia oferită de preluare președinției rotative a UE.

Ambasadorii Franței, Germaniei și SUA la o conferință, la Râșnov
Ambasadorii Franței și Germaniei spun că România ar trebui să renunțe la luptele interne - Facebook/Festivalul de Film de la Rasnov

Ambasadorii Franței și Germaniei la București spun că România trebuie să lase luptele interne. Michele Ramis şi Cord Meier-Klodt au atenționat că țara noastră nu ar trebui să rateze ocazia oferită de preluare președinției rotative a UE.

Declarațiile ambasadorilor Franței și Germaniei în România au fost făcute în timpul unei întâlniri din cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, La eveniment a fost prezent și ambasadorul SUA, Hans Klemm

Franţa şi Germania, au spus cei doi, şi-au luat angajamentul de a ajuta România în pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului UE.

"Credem că preşedinţia CE îi va da României o nouă perspectivă. România trebuie să lase de-o parte luptele interne, trebuie să fie constantă în valorile ei şi să profite de ocazie. Vă subestimaţi capacităţile şi ocaziile. Mi-ar plăcea ca România să se întoarcă la România”, a mai spus Ramis. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De cealaltă parte, Meier-Klodt a precizat că "Alianţa transatlantică şi Uniunea Europeană nu trebuie considerate cuvenite, trebuie să luptăm pentru ele, dacă vrem să menţinem ceea ce am obţinut şi să continuăm să dăm formă lumii noastre, altfel, îi vom lăsa pe alţii să îi dea formă”.

„Păstraţi România pe linia progresului”, a îndemnat ambasadorul Germaniei. „Rolul României nu trebuie supraapreciat. România are potenţial de a dobândi un rol crucial în această ecuaţie, ca ţară fundamental europeană, fără polarizări. Mental, ea este amplasată în centrul Europei. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene oferă o ocazie unică, aţi face bine să nu o rataţi”, a completat el. 

România va prelua în ianuarie 2019, după 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, preşedinţia Consiliului UE pentru o perioadă de şase luni.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ambasadorii Franţei şi Germaniei: ”România trebuie să lase luptele interne”