Antena Meniu Search
x

Amendă de 72.000 de euro pentru un şofer de TIR oprit de poliţie pe o autostradă din Danemarca

Un şofer de TIR oprit de poliţie pe o autostradă din Danemarca a primit o amendă de 72.000 de euro, un record în materie.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 19.03.2019, 17:00

Amendă record
Amendă de 72.000 de euro pentru un şofer de TIR oprit de poliţie pe o autostradă din Danemarca - Facebook

Un şofer de TIR oprit de poliţie pe o autostradă din Danemarca a primit o amendă de 72.000 de euro, un record în materie.

La începutul lunii trecute, lângă orașul danez Karlsrunde, poliția a oprit pentru control un camion înmatriculat în Slovenia. Agenții danezi au descoperit rapid o neregulă: tahograful a înregistrat doar traseul de la ieșirea de pe autostrada E-20 la o parcare din apropiere, informează portalul de transport suedez tidningenproffs.se, citat de trans.info.

Acest lucru a trezit suspiciunea polițiștilor, mai ales că șoferul s-a opus cu fermitate unei inspecții mai amănunțite. Dispozitivul de manipulare a tahografului a fost identificat însă lângă camion.

Șoferul a aruncat dispozitivul când i-a văzut pe agenți că se apropie. Un control amănunțit a permis localizarea restului sistemului în vehicul.

Pe acelaşi subiect

Sistemul folosit pentru manipulare era atât de complex și sofisticat încât poliția daneză intenționează să-și instruiasca special agenții pentru a identifica astfel de sisteme.

“E necesar să ne instruim agenții pentru a ţine pasul cu noile metode de fraudate a sistemelor telematice” a declarat Comisarul danez Henrik Fobian, citat de tidningenproffs.se.

Amenda primita a fost una record: 535.000 coroane daneze (aprox 71.650 euro).

Vehiculul a fost imobilizat până la plata integrala a amenzii iar șoferului sloven i s-a interzis să mai circule în Danemarca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Amendă de 72.000 de euro pentru un şofer de TIR oprit de poliţie pe o autostradă din Danemarca