Antena Meniu Search
x

'Surpriză' pentru şoferi în noul Cod Rutier. Primești amendă și te lasă fără permis 30 de zile

Poliţia Română continuă seria mesajelor despre modificarea Codului Rutier şi despre folosirea telefonului la volan.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.09.2019, 14:36

Poliţia Română, mesaj despre modificarea Codului Rutier şi folosirea telefonului la volan
'Surpriză' pentru şoferi în noul Cod Rutier. Primești amendă și te lasă fără permis 30 de zile - Facebook

Poliţia Română continuă seria mesajelor despre modificarea Codului Rutier şi despre folosirea telefonului la volan.

Potrivit noilor reguli, care vor intra în vigoare pe 12 octombrie 2019, folosirea telefonului în timpul conducerii 'vehiculului aflat în mişcare' reprezintă contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 870 şi 1160 de lei şi patru puncte de penalizare.

Mai mult, azi, Polţia Română anunţă pe Facebook că le-a pregătit şoferilor o ..."surpriză".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliţia Română anunţă o 'surpriză' pentru şoferi în noul Cod Rutier

"În ultimele zile v-am informat despre noile reglementări privind interzicerea telefonului mobil la volan…Se adaugă o nouă „surpriză”, iar aceasta constă în:

Ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul aflat în mișcare, CONCOMITENT cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor constituie contravenție și se sancționează cu amenda, de la 4 la 5 puncte-amendă(în prezent de la 580 la 725 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile".

Mai mult, anunţă Poliţia Română, dacă ai depășit cu 10-20 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum, constatată, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic și ai ținut telefonul în mână sau l-ai utilizat, pimești amendă și rămâi fără permis 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » 'Surpriză' pentru şoferi în noul Cod Rutier. Primești amendă și te lasă fără permis 30 de zile