Antena Meniu Search
x

Amenzi de peste 170 de milioane de lei aplicate de la debutul epidemiei de coronavirus

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat sâmbătă că autoritățile au aplicat amenzi de peste 170 de milioane de lei de la debutul epidemiei de coronavirus.

de Redactia Observator

la 04.04.2020, 14:55

În jur de 400 de dosare penale au fost întocmite de la debutul epidemiei
Peste 90.000 de români sunt verificați zilnic de forțele de ordine - Hepta
  • Amenzi de peste 170 de milioane de lei aplicate de la debutul epidemiei de coronavirus
  • Peste 300 de dosare penale au fost deschise pentru zădărnicirea și răspândirea bolii

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunțat sâmbătă că autoritățile au aplicat amenzi de peste 170 de milioane de lei de la debutul epidemiei de coronavirus.

Despescu a precizat că "acționăm zilnic cu peste 30.000 de angajați din Ministerul de Interne, peste 1.000 de militari și 4.000 de polițiști locali pentru a verifica modul în care oamenii respectă măsurile de izolare și carantină".

Secretarul de stat susține că "verificăm în jur de 90.000 de persoane pe zi, iar de la debutul epidemiei de coronavirus au fost întocmite în jur de 400 de dosare penale și au fost aplicate peste 130.000 de sancțiuni în valoare de peste 170 de milioane de lei".

Despescu a ținut să precizeze că "din păcate, din cele aproximativ 400 de dosare penale, cele mai multe, peste 300, au fost întocmite pentru zădărnicirea și răspândirea bolii".

Secretarul de stat a mai anunțat că "în Suceava, structurile MAI au organizat măsuri de siguranță a orașului și localităților limitrofe. O altă situație care a necesitat atenție sporită a fost în Ialomița, în Țăndărei și Bărbulești, unde oamenii nu au înțeles că trebuie respectate restricțiile. Acolo au fost aplicate peste 170 de amenzi, în valoare de peste 41.000 lei. Fac apel la cetățeni să respecte deciziile autorităților, pentru binele lor. Așa cum medicii sunt în prima linie și cadrele MAI sunt partenerii medicilor din afara spitalelor, ajutând la păstrarea sănătății dumneavoastră. Eu prefer să se spună la final că am făcut prea mult decât că am făcut prea puțin".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de peste 170 de milioane de lei aplicate de la debutul epidemiei de coronavirus