Antena Meniu Search
x

Cinci membri ai Guvernului, amendați după apariţia fotografiei din biroul premierului

Cinci membri ai guvernului Ludovic Orban au fost amendaţi, a anunţat Poliţia Capitalei, după apariţia fotografiei făcute în biroul premierului.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 31.05.2020, 00:27

Ludovic Orban îşi pune masca de protecţie pe faţă
Premierul Ludovic Orban la şedinţa de Consiliul National pentru Situatii de Urgentă din 14 mai 2020 - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Cele mai mari amenzi au fost de 3000 de lei.
  • Premierul Orban şi-a cerut scuze.

Cum au fost împărţite amenzile

Conform unui comunicat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, doi membri ai Executivului care apar în fotografie au primit fiecare câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spațiu interzis.

Alţi doi membri ai Guvernului Orban au primit fiecare câte o amendă de 2500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

A cincea persoană a fost sancţionată cu o amendă contravenţională de 1000 de lei pentru purtarea măștii în mod necorespunzător. În imaginea apărută vineri, singura care are mască, dar o poartă sub bărbie este Raluca Turcan.

Ce a spus premierul

Conform premierului, fotografia care a provocat scandalul a fost făcută pe 25 mai, de ziua sa. În imagine, Ludovic Orban şi Ministrul de Externe Bogdan Aurescu fumează în birou şi nu au mască de protecţie.

Alţi trei demnitari din poză, de asemenea, nu au gura şi nasul acoperite de mască. Cei prezenţi au şi pahare cu alcool.

Într-o declaraţie pentru Observator, Premierul Ludovic Orban şi-a cerut scuze.

“Suntem oameni apropiați care ne cunoaștem. Îmi pare rău că această poză a apărut, pentru că ea nu exprimă ce se întamplă la Guvern în cele 14-15-16 ore de muncă zilnică. Este o excepție, oamenii nu trebuie să se ia după poza asta, ci trebuie să respecte regulile pe care le-am stabilit. De altfel, și eu le respect tot timpul, îmi cer scuze că am compărut într-o situație care nu e conformă cu regulile, dar se mai întâmplă”, a spus Ludovic Orban.

Reacţia oficială

Un comunicat oficial a confirmat, sâmbătă, că Premierul a fost amendat.

"Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție", se afirmă în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Cinci membri ai Guvernului, amendați după apariţia fotografiei din biroul premierului