Antena Meniu Search
x

O americancă a pus în pericol un oraș întreg din Germania, după ce a ignorat carantina Covid-19 și a luat barurile la rând

O femeie americană este acuzată că a ignorat carantina Covid-19, pentru a merge în baruri să se distreze, în orașul Garmisch-Partenkirchen, din Germania. Femeii, care lucrează în hotelul armatei SUA, i s-a spus să stea în carantină după ce a prezentat simptome de infectare cu coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.09.2020, 21:37

Probleme serioase într-un oraș din Germania, după ce o femeie a ignorat carantina și a ieșit în baruri - Profimedia

Femeia, care lucrează într-un hotel pentru forțele americane staționate în Germania, s-a întors dintr-o vacanță în Grecia, la sfârșitul lunii august.

Potrivit autorităților locale din orașul Garmisch-Partenkirchen, citate de The Guardian, ea a fost testată la 8 septembrie, după ce a prezentat simptome Covid-19. Ea ar fi a ignorat instrucțiunile de a sta în carantină până când ies rezultatele și a ieșit în oraș în seara aceea. A doua zi dimineață a primit un test pozitiv.

Cel puțin 22 de cetățeni americani din hotelul respectiv s-au infectat, iar hotelul a fost închis timp de două săptămâni.

"Sunt furios în legătură cu această tânără. În ciuda simptomelor și a ordinului de a fi pusă în carantină, ea a preferat viața de noapte. A infectat cel puțin 22 de americani. Va fi o sarcină herculeană să identificăm toate persoanele de contact și să le informăm", a spus consilierul districtual Anton Speer.

Ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat că vor exista consecințe juridice pentru tânăra de 26 de ani dacă ar fi clar că a ignorat ordinele de carantină.

"Dacă se confirmă faptul că femeia, în ciuda simptomelor clare ale coronavirusului, a refuzat să intre în carantină, va primi o amendă puternică. O asemenea nesăbuință ar trebui să fie clar avertizată", a spus Herrmann.

Totuși, nu este clar dacă femeia s-a infectat în Grecia sau în Garmisch-Partenkirchen, unde locuiește.

Ulterior, persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din orașul de la poalele celui mai înalt munte din Germania, Zugspitze, li s-a cerut să facă un test pentru coronavirus și până duminică 700 au făcut acest lucru.

"A avut simptome și a fost testată și i s-a ordonat să rămână în carantină, dar nu a reușit să facă acest lucru", a spus un purtător de cuvânt al orașului.

Mass-media locală a raportat că printre barurile pe care le-a vizitat femeia se aflau un pub irlandez și un cocktail bar în care avea loc o petrecere de karaoke.

Ca urmare a creșterii vertiginoase a caurilor de infectare, tuturor pub-urilor și restaurantelor din orașul de 26.000 de locuitori li s-a ordonat să se închidă la ora 22:00, iar adunările în public au fost reduse la maximum cinci persoane. Adunările private au fost reduse la maximum 50 de persoane în interior și până la 100 în exterior.

Avocații au confirmat că femeia ar putea, în teorie, să se confrunte cu proceduri civile și penale, cu o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între șase luni și 10 ani, precum și cereri de despăgubire din partea părților afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O americancă a pus în pericol un oraș întreg din Germania, după ce a ignorat carantina Covid-19 și a luat barurile la rând