Antena Meniu Search
x

Amenzi de aproape 200.000 de lei date de ANSVSA, într-o singură acţiune de control ce a vizat carnea congelată

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a derulat o acţiune de control care a vizat carnea congelată, fiind verificate peste 1.700 de unităţi.

Amenzi de aproape 200.000 de lei date de ANSVSA, într-o singură acţiune de control ce a vizat carnea congelată
Amenzi de aproape 200.000 de lei date de ANSVSA, într-o singură acţiune de control ce a vizat carnea congelată

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a derulat o acţiune de control care a vizat carnea congelată, fiind verificate peste 1.700 de unităţi. Au fost applicate peste 140 de amenzi, în valoare de aproape 200.000 de lei, iar peste 1.700 de kilograme de carne fără acte de provenienţă au fost confiscate.

ANSVSA anunţă că a desfăşurat o nouă acţiune, având ca obiectiv verificarea cărnii congelate, fiind controlate unităţi de tranşare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine, unităţi tip catering şi fast food etc.

Au fost verificate 1.742 de obiective, dintre care 153 de unităţi de tranşare a cărnii, 31 de unităţi de reambalare a cărnii roşii şi a cărnii de pasăre, 215 de unităţi de depozitare a cărnii şi 1.339 de unităţi de vânzare cu amănuntul.

”Neconformităţile constatate cu prilejul controalelor au fost sancţionate prin aplicare unui număr de 149 de amenzi, care au însumat 192.720 de lei. De asemenea, o cantitate totală de 1.746 de kg de carne a fost reţinută oficial de inspectorii sanitari veterinari, pentru absenţa documentelor care să demonstreze trasabilitatea”, anunţă ANSVSA. 

Principalele deficienţe constatate au fost comercializarea cărnii în unităţi neînregistrate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare  privind condiţiile de igienă şi temperatură, nerespectarea cerinţelor privind manipularea şi depozitarea cărnii şi nerespectarea cerinţelor privind etichetarea şi asigurarea trasabilităţii. 

Pe durata controlului, trei unităţi din judeţele Sălaj şi Tulcea au primit ordonanţă de interzicere a desfăşurării activităţii, iar pentru alte trei unităţi, din judeţele Braşov, Constanţa şi Gorj, au fost emise ordonaţe de suspendare temporară a activităţii.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de aproape 200.000 de lei date de ANSVSA, într-o singură acţiune de control ce a vizat carnea congelată