Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan, finalistă în turneul de tenis din Dubai

Ana Bogdan, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, s-a calificat, vineri, în finala turneului de 100.000 de dolari din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.12.2019, 17:20

Ana Bogdan se poate apropia de primele 100 de jucătoare ale lumii
Ana Bogdan a obţinut în Dubai cel mai bun rezultat al carierei - Hepta

Ana Bogdan, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, s-a calificat, vineri, în finala turneului de 100.000 de dolari din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Ana Bogdan, locul 121 mondial, a revenit de la 0-1 la seturi şi s-a impus, scor 4-6, 6-3, 6-2, în semifinala cu belgianca Greet Minnen (locul 122 mondial).

Este cel mai bun rezultat din cariera sportivei noastre. Ana Bogdan are 12 turnee câştigate la activ, însă niciunul mai mare de 25.000 de dolari.

Iar Ana are o şansă uriaşă de a încheia sezonul cu un nou trofeu în palmares, sportiva noastră urmând să dea piept, în finală, cu Daria Snigur, din Ucraina, locul 328 mondial şi o sportivă care a prins tabloul principal al turneului din Dubai doar după ce a trecut prin calificări.

În semifinale, Daria a produs o mare surpriză impunându-se, scor 6-3, 7-6, în confruntarea cu Kristina Mladenovic, din Franţa, locul 38 mondial şi principala favorită a competiţiei.

De altfel, iubitorii tenisului din România au parte de o săptămână de vis, sportivele noastre reuşind mai multe rezultate remarcabile.

Oana Simion joacă semifinală de simplu la Cairo (Egipt), după 7-5, 6-1 cu Lamis Abdel Aziz (Egipt), dar şi finală de dublu, după ce ea şi rusoaica Maria Marfutina au trecut, cu 7-5, 6-4, de surorile Joelle şi Julyette Steur, din Germania.

Ilona Ghioroaie a făcut un turneu bun la Monastir (Tunisia), oprindu-se în sferturile de finală la simplu şi în semifinale la dublu.

Oana Gavrilă a făcut şi ea un turneu bun la Heraklion (Grecia), unde a ajuns până în faza sferturilor de finală.

De remarcat, însă, şi evoluţia excelentă a Emmei Răducanu, jucătoare britanică de origine română. Deşi are doar 17 ani, s-a calificat în semifinalele turneului de 25.000 de dolari de la Pune (India), după 6-1, 5-7, 6-3, cu Shalimar Talbi (Belarus).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Ana Bogdan, finalistă în turneul de tenis din Dubai