Antena Meniu Search
x

Ana Bogdan, prima româncă ajunsă în turul II la US Open

Ana Bogdan, locul 152 mondial, este prima sportivă din România care se califică în turul II la ediţie din acest an a US Open, al patrulea şi ultimul Grand Slam de tenis din circuitul competiţional.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.08.2019, 19:24

Ana Bogdan a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal la US Open
Ana Bogdan s-a calificat în turul II la US Open - Hepta

Ana Bogdan, locul 152 mondial, este prima sportivă din România care se califică în turul II la ediţie din acest an a US Open, al patrulea şi ultimul Grand Slam de tenis din circuitul competiţional.

Obligată să treacă de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, Ana Bogdan a avut şansă la tragerea la sorţi, fiind repartizată în meci cu britanica Harriet Dart, locul 139 mondial, o altă sportivă venită din calificări.

Ana Bogdan ar putea juca împotriva croatei Petra Martic, în turul II la US Open

Iar Ana Bogdan a profitat la maxim de şansa obţinută şi a făcut spectacol în meciul de luni, impunându-se clar, scor 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat aproximativ o oră şi 10 minute.

Graţie succesului de luni, Ana Bogdan şi-a asigurat un cec în valoare de 100.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Ana Bogdan şi-a egalat deja cel mai bun rezultat al carierei de la US Open, ea oprindu-se trei ani la rând (2016, 2017, 2018) în turul II al Grand Slam-ului disputat la New York.

Românca are o misiune dificilă în turul II, urmând să joace cel mai probabil cu croata Petra Martic, a 22-a favorită a competiţiei, sportivă care însă nu a strălucit niciodată la US Open.

Petra Martic şi Ana Bogdan s-au întâlnit de trei ori până acum, iar croata s-a impus de fiecare dată. Totuşi, anul acesta, la Istanbul, Ana Bogdan s-a bătut eroic, croata impunându-se extrem de greu, 4-6, 7-5, 6-3.

Luni seara ar urma să intre în focurile competiţiei şi Monica Niculescu, sportivă care are programat un meci tare cu Dayana Yastremska, din Ucraina, locul 32 mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Ana Bogdan, prima româncă ajunsă în turul II la US Open