Antena Meniu Search
x

Apple începe să transfere 13 miliarde de euro, ca taxe retroactive datorate în UE

Apple va începe să transfere în următoarele luni miliarde de euro în Irlanda, după ce a ajuns la un acord referitor la un cont în care să fie păstrate cele 13 miliarde de euro solicitate de Uniunea Europeană ca taxe retroactive.

Apple începe să transfere 13 miliarde de euro, ca taxe retroactive datorate în UE
Apple începe să transfere 13 miliarde de euro, ca taxe retroactive datorate în UE

Apple va începe să transfere în următoarele luni miliarde de euro în Irlanda, după ce a ajuns la un acord referitor la un cont în care să fie păstrate cele 13 miliarde de euro solicitate de Uniunea Europeană ca taxe retroactive, în timp ce procesul în care contestă decizia UE continuă, transmite Bloomberg.

În 2016, Comisia Europeană a impus Apple plata unor taxe retroactive în valoare de 13 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), afirmând că Irlanda a acordat companiei americane facilităţi fiscale incorecte, care au redus impozitul datorat de aceasta.

Banii vor fi transferaţi într-un cont escrow pâmă la sfârşitul lunii iunie, Irlanda urmând să primească toţi banii până în octombrie,  a declarat la Dublin ministrul irlandez de Finanţe, Paschal Donohoe.

În timp ce Apple şi Irlanda au contestat decizia UE, autorităţile de reglementare au solicitat ca guvernul să păstreze banii într-un cont escrow, până la încheierea procesului. Apelul ar putea dura până la cinci ani, fiind probabil să înceapă în toamnă, a spus Donohoe.

În august 2016, UE a ordonat guvernului irlandez să colecteze datoriile fiscale în termen de cinci luni, iar apoi a decis să dea în judecată Irlanda pentru că nu a încasat banii la timp.

”Este cel mai mare fond de recuperare a banilor de acest tip înfiinţat vreodată”, a arătat ministrul, adăugând că, din cauza complexităţii cazului şi a obligaţiei Irlandei de a respecta reglementările UE referitoare la achiziţii, a durat ceva timp să fie creat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Apple începe să transfere 13 miliarde de euro, ca taxe retroactive datorate în UE